Marchewka w ciekawym wydaniuKadr z filmu na kanale "Nika Lena" na platformie YouTube

Smaczny i szybki obiad bez gotowania. Idealny na upalne dni makaron z marchewki podbije podniebienia domowników

Marchewka świetnie nadaje się do przygotowania szybkiego obiadu bez konieczności gotowania. Pyszne i bardzo zdrowe danie idealnie nadaje się do jedzenia w upalne dni. Podając je do stołu usłyszysz okrzyki zachwytu domowników.

Marchewka jest wyjątkowo zdrowym warzywem, które ma ogromna ilość pozytywnych właściwości. Z jej udziałem możesz przygotować przepyszny obiad w kilka chwil. Co więcej, poniższy przepis nie wymaga żadnej obróbki cieplnej, więc nie przegrzejesz siebie ani domu kiedy za oknem bezlitośnie praży słońce. Kluseczki zaskakują swoją formą, ponieważ za sprawą octu paseczki marchewki miękną i nawijają się na widelec jak zwyczajny makaron.

Jutro w Lidlu będą długie kolejki. Sieć za darmo rozdaje uwielbiany produkt, jest tylko jeden warunekJutro w Lidlu będą długie kolejki. Sieć za darmo rozdaje uwielbiany produkt, jest tylko jeden warunekCzytaj dalej

Marchewka jakiej jeszcze nie jadłeś - idealna na obiad w upalny dzień

Marchewka posiada ogromne ilości karotenoidów, które pozytywnie wpływają na oczy, skórę, włosy oraz paznokcie. Beta-karoten, którego jest w marchwi najwięcej, odpowiada także za leczenie zmian skórnych, opóźnia pojawianie się zmarszczek oraz wzmacnia odporność. Na kanale Youtube "Nika Lena" zaprezentowana została równie smaczna wizja poniższych kluseczek. Chłodny posiłek z marchewką w specjalnym sosie nasyci największego łakomczucha, a duża ilość błonnika w marchewce utrwali uczucie najedzenia na długie godziny.

Dzisiaj grzeje:

  1. W całej Polsce zamkną się wszystkie sklepy od soboty. Część z nich będzie otwarta niemal całą dobę dziś i jutro
  2. Z żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzenia
  3. Skorzystasz z bankomatu i doliczą sowitą prowizję. Ale jest jeszcze szansa na darmowe wypłaty

Składniki:

  • 4 marchewki
  • niewielki kawałek imbiru
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • sok z pół pomarańczy
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

  1. Marchewki dokładnie umyj i obierz ze skórki.
  2. Ścinaj z marchewki cieniutkie paseczki. Najłatwiej wykonać tę operację obieraczką do warzyw.
  3. Włóż paseczki do miski i posyp solą. Odstaw na 10 minut.
  4. Do blendera włóż imbir, czosnek, ocet, olej, pieprz, orzeszki oraz sok z pomarańczy. Zblenduj całość na gładki sos.
  5. Z marchewek odciśnij wodę, który wypłynęła z nich pod wpływem soli.
  6. Zalej marchewki sosem, dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na co najmniej godzinę. Im dłużej marchewki będą się marynować, tym bardziej miękkie będą.

Takie kluseczki najlepiej smakują z chłodną lemoniadą arbuzową, którą robi się równie prosto i szybko. Smacznego.

Ile soli sypać do ogórków kiszonych? Rozwiewamy wątpliwości i zdradzamy, jaka jest najlepszaIle soli sypać do ogórków kiszonych? Rozwiewamy wątpliwości i zdradzamy, jaka jest najlepszaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Lidl ma najnowszą propozycję tuż przed wakacyjnym weekendem. Będzie rozdawał napoje procentowe za darmo
  2. Pilne ostrzeżenia dla Polski. Trzeba bardzo uważać, jest niebezpiecznie
  3. Pyszna surówka z buraczków. Idealnie pasuje do swojskich mielonych
  4. Mało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależy
  5. Niebywała decyzja Biedronki, zrobimy nocne zakupy. Podstawowe produkty kupimy za półdarmo
  6. Nie żyje młodziutka polska piłkarka. Nagła śmierć była wstrząsem dla kibiców

Źródło: haps


Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pysny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł