Marchewka może smakować jak wędzony łosoś.Instagram.com/@ela_zoltan

Odpowiednio zamarynowana marchewka smakuje jak łosoś. Obłędny dodatek do kanapek, który zaskoczy każdego

Marchewka zwykle ląduje w zupie lub surówce i raczej nie zaskakuje nas w niecodziennych daniach. Tymczasem w internecie od pewnego czasu znajdziemy pełno przepisów na zaskakujące odkrycie, jakim jest przyrządzony z niej łosoś. Fantastyczna marynata

Marchewka bywa nieco niedocenianym warzywem i bardzo często pozostaje jedynie składnikiem włoszczyzny lub surówek podawanych do drugiego dania. Coraz więcej osób odkrywa jednak niesamowitą potrawę, która świetnie zastąpi wędzonego łososia. Potrawa może zasmakować nie tylko tym smakoszom decydującym się na dietę roślinną, ale też tych, których mocno rozczarowuje jakość ryb, jakie można obecnie dostać w sklepie.

Kupił popularny produkt w Biedronce i z trudem walczy z mdłościami. Nie wie do kogo zwrócić się o pomoc, nigdy nie widział czegoś podobnegoKupił popularny produkt w Biedronce i z trudem walczy z mdłościami. Nie wie do kogo zwrócić się o pomoc, nigdy nie widział czegoś podobnegoCzytaj dalej

Marchewka w cudownej marynacie smakuje zupełnie jak wędzony łosoś

Marchewka po zamarynowaniu jej w aromatycznych dodatkach może z powodzeniem zastąpić uwielbianą rybę. Morski aromat zapewnia jej dodatek liści nori, które znajdziemy w sklepach z azjatycką żywnością lub większych supermarketach. Dymny, wędzony posmak nadadzą zaś marchewce wędzone przyprawy - sól morska albo papryka wędzona. W cudownej marynacie warzywo zmienia nie tylko swój smak, ale także konsystencję. Marchewka po upieczeniu i odstaniu w lodówce jest cudownie miękka i pełna smaku. Potrawe sfotografowano między innymi na Instagramie @ela_zoltan.

Dzisiaj grzeje:

  1. Z ostatniej chwili: Polska znowu się zamyka. Zakaz od 2 września
  2. Sekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykład
  3. Bezsporny nawrót epidemii, konieczny był powrót ostrych restrykcji. Jedno z europejskich miast nie miało wyboru

Składniki:

  • 2 duże marchewki,
  • sól morska,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka wędzonej soli morskiej i/lub wędzona papryka,
  • 2 łyżki pasty miso,
  • pokruszony liść nori,
  • 3 szklanki wody.

Przygotowanie:

Marchewki dokładnie myjemy, posypujemy solą morską i zawijamy w papier do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 20 minut. Odstawiamy warzywa do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy marynatę z czosnku, wędzonej papryki, pasty miso, liści nori i wody. Marchewki kroimy bardzo cienko za pomocą obieraczki do warzyw i marynujemy ją w przygotowanym sosie przez całą noc.

Dlaczego zawsze należy usunąć liście laurowe z potraw? Jest arcyważny powódDlaczego zawsze należy usunąć liście laurowe z potraw? Jest arcyważny powódCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dziennikarz TVN nagle zatrzymany. Zabrano mu telefon i dokumenty, trafił na białoruski komisariat
  2. Stało się. Jest nowy zakaz przylotów do Polski. Lista się poszerza
  3. Zobaczyłeś białą pianę w słoiku miodu? Wszyscy się mylą co oznacza, bądź świadomy jej arcyważnego znaczenia
  4. Media donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla męża
  5. Sernik według sekretnej receptury Magdy Gessler, puszysty niczym chmurka, nigdy nie opada
  6. Koszmarna kontuzja polskiego hokeisty. Zdjęcie tylko dla osób o mocnych nerwach (FOTO)

Źródło: przyślijprzepis.pl

Źrodła:

Następny artykuł