Masło już nigdy nie sprawi ci żadnego kłopotupixabay.com/congerdesign

Dziecinnie łatwy sposób, aby używać masła natychmiast po wyjęciu z lodówki. Będziesz zachwycony

Masło potrzebne natychmiast, lecz zapomniałeś wyjąć je zawczasu z lodówki aby zmiękło? Taka sytuacja zdarzyła się praktycznie każdemu - próbujemy wtedy wielu różnych sposobów, choć wiemy, że prawdopodobnie nie zadziałają. Istnieje jeden banalny trick, dzięki któremu będziesz mógł cieszyć się smarowidłem natychmiast po wyjęciu z lodówki.

Masło gra wyjątkowo ważną rolę podczas przygotowywania kanapek. Brak tego składnika powoduje, że śniadania i kolacje nie są smaczne, a duża część składników odżywczych nie jest wchłaniana (w maśle, bowiem rozpuszczają się niektóre witaminy). Niestety moment, w którym wyjmujesz z lodówki zmrożone masło może spowodować, że z niego zrezygnujesz. Poniżej prezentujemy sposób, dzięki któremu nie będziesz musiał codziennie pamiętać, że trzeba wyjąć kostkę z lodówki.

Trzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoTrzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoCzytaj dalej

Masło twarde jak kamień? Nie poddawaj się, kilka chwil i będziesz mógł ponownie się nim delektować

Ludzie wpadają na wiele pomysłów, które w ich ocenie mają ułatwić im codzienne funkcjonowanie. Nie inaczej jest z masłem, wokół którego narosło wiele legend dotyczących szybkiego rozmrażania. Jednym z najbardziej popularnych sposobów na zmrożoną kostkę jest skrobanie jej krawędzią noża. W taki sposób powstają drobne wiórki, które o wiele szybciej łapią temperaturę i można nimi smarować. Część osób zostawia masło poza lodówką, ryzykując jednak szybkie zepsucie i zjełczenie. Oba patenty nie są idealne i mają swoje minusy, które mogą zepsuć kostkę masła z łatwością.

Dzisiaj grzeje:

  1. Stało się, Biedronka musiała podjąć kluczową decyzję. Ogromna zmiana godzin otwarcia, klienci przecierają oczy
  2. Skarbówka zajęła mu konto bankowe za niepłacenie abonamentu. Poszedł do sądu i zadziwił wszystkich

Okazuje się, że powyższe praktyki mogą pójść w zapomnienie. Poznaliśmy najlepszy sposób, który zapewni idealną wydajność za każdym razem. Potrzebować będziesz jedynie talerzyka, szklanki, masła oraz wody. Wodę wlej do czajnika i doprowadź ja do wrzenia. Zalej nią szklankę i odstaw na 1 minutę. W międzyczasie przygotuj potrzebna porcję masła i połóż ja na talerzyku. Teraz musisz działać szybko. Wylej wodę i wysusz szklankę ręcznikiem kuchennym, a następnie zakryj szklanką masło. Ciepło zmiękczy kawałek masła w mgnieniu oka. Po kilku chwilach możesz już smarować kromki.

Bądź jednak ostrożny, aby w trakcie manewrowania gorącą szklanką nie poparzyć się. Korzystaj z rękawicy kuchennej bądź ścierek do chwytania szkła, a ciepła szklankę odłóż w bezpieczne miejsce.

Najlepsze newsy:

  1. Dramatyczna relacja pobitej na wiecu Dudy 18-latki. "Jego zwolennicy mnie wyzywali, a on patrzył mi w oczy i nie powiedział nic"
  2. Są ofiary i ranni, w stolicy zawyły syreny. Za granicą doszło do tragedii
  3. Niemożliwe, ile kosztują pierogi w restauracji Gessler. Cena nie mieści się w głowie
  4. Nikt go nie powstrzymał i nagle wtargnął na wizję, kiedy Magda Gessler udzielała wywiadu. Widzów TVN całkowicie zaskoczył widok ogromnego psa
  5. Surówka w kilka minut z ogórków kiszonych, wystarczą tylko 2 składniki. Wyborny dodatek podkreśli smak mięsa
  6. Anna Lewandowska przegrała zakład. Nie uwierzycie, co musiała zrobić, fani byli w szoku

Źródło: pikio.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł