mięso w cebuli smakuję obłędniePrintscreen/webniusy

Zaczął wkładać mięso mielone między kawałki cebuli. Efekt końcowy imponuje każdemu

Mięso z grilla to szczególne jedzenie. Zapach dymu, karmelizowane smaki i soczystość, to nie wszystko co charakteryzuje tę metodę gotowania. Pokazujemy wspaniały przepis na kule mocy.

Mięso to często główny składnik posiłków przygotowywanych w sezonie grillowym. A ten zbliża się do nas wielkimi krokami, ciepłe promienie słoneczne zaczynają nas muskać, a ochota na karkówkę przychodzi sama.

Robert Makłowicz błaga Polaków o pomoc. Potrzebne są duże pieniądzeRobert Makłowicz błaga Polaków o pomoc. Potrzebne są duże pieniądzeCzytaj dalej

Mięso w tym wydaniu smakuje każdemu

Już niedługo większość mężczyzn zaczne składać swoje grille, szykować węgiel i marynować kawałki soczystego mięsa. Każdemu czasem przyda się troche nowości, a ten sposób zachwyci i zaskoczy waszych współbiesiadników. Mięso w cebuli nie brzmi ciekawie, jednak zaufajcie nam. Będziecie w wielkim szoku jak dobre to jest.

Składniki:

  • 5 dużych cebul
  • 0,5 kilograma mielonej wołowiny
  • Pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki ketchupu
  • pół łyżeczki sosu Worcestershire
  • 2 opakowania wędzonego boczku
  • Butelka sosu BBQ
  • 1/4 szklanki bułki tartej

Przygotowanie:

Dzisiaj grzeje: 1. Lidl ostrzega, pilnie wycofano ze sklepów uwielbiany napój. Ujawnione, jego skład jest powalający

2. Gdzie kręcono "Ranczo"? Jest w zupełnie innym miejscu niż wielu myśli, turyści je uwielbiają

  1. Obierz cebulę i przekrów je na pół. Odziel ostrożnie warstwy cebuli aby utworzyły łódeczki.
  2. W misce wymieszaj mięso, posiekaną pietruszkę, cukier, ketchup, sos Worcestershire oraz bułke tartą. Połącz wszystko dokładnie.
  3. Z masy mięsnej uformuj kule a następnie obłóż je połówkami cebuli.
  4. Owiń każą kule dokładnie boczkiem, możesz powbijać w nie wykałaczki. Wszystko będzie trzymało się pewniej.
  5. Połóż na rozgrzany ruszt, jeśli jednak nie masz mozliwości na grilla możesz użyć piekarnika. Rozgrzej go do 180 stopni, włóż do niego kule na 40 minut.
  6. Pięć minut przed końcem pieczenia posmaruj je sosem BBQ i ponownie włóż do pieczenia.

Efekt końcowy powala, soczyste i aromatyczne mięso w środku rozpływa sie w ustach a boczek z cebulą nadają niepowtarzalny smak. Świetnym uzupełnieniem będzie świeża sałatka z pomidorami, rukolą i papryką podana z dressingiem. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Polacy masowo popełniają największy błąd podczas gotowania rosołu. Właśnie dlatego nie ma idealnego smaku
  2. Dagmara Kaźmierska jest bardzo szczęśliwa. Plotki o ciąży w „Królowych życia” potwierdziły się
  3. Nie dał się oszukać w Biedronce. Zapłacił 10 złotych mniej za identyczne produkty
  4. Przenigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Nie wiesz o 4 bardzo cennych zastosowaniach
  5. Pocieknie ci ślinka. Korzyści z jedzenia tatara są spektakularne
  6. GIS ostrzega. Na rynek trafiła niebezpieczna substancja, która może uszkodzić mózg i doprowadzić do śmierci

Źródło: webniusy.com

Następny artykuł