Mięso i fatalny błąd podczas smażeniapikist / royalty free

Smażąc mięso i ryby Polacy nałogowo popełniają 1 fatalny błąd. Ogromna różnica w smaku, nigdy tak nie rób

Mięso i ryby królują w polskiej kuchni. Najczęściej lądują one na patelni. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że smażąc mięso popełnia ogromny błąd. Warto go unikać, ponieważ ma ogromny wpływ na smak naszych dań. W czym rzecz?

Niejednokrotnie mogliśmy się przekonać, że mięso potrafi wprawić nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Możliwości jego przygotowania jest multum, jednak przeważnie decydujemy się na jego usmażenie. Zaledwie garstka osób zdaje sobie sprawę, że podczas tak niepozornej czynności można popełnić karygodny błąd.

Niestety, mamy fatalne wiadomości. Dziś ostatni dzień, pojawiły się niepokojące ostrzeżeniaNiestety, mamy fatalne wiadomości. Dziś ostatni dzień, pojawiły się niepokojące ostrzeżeniaCzytaj dalej

Mięso i ryby - najgorszy błąd podczas smażenia

Nie da się ukryć, że mięso i ryby są istotnymi składnikami rodzimej kuchni. Pyszne smażone kotlety są klasyczną potrawą, bez której niektórzy nie potrafią wyobrazić sobie udanego posiłku. Okazuje się, że wielu smakoszy podczas przygotowań dopuszcza się fatalnego błędu. Każdy powinien o tym wiedzieć.

Mięso umieszczone na rozgrzanym tłuszczu wzmaga apetyt. Niektórzy nie potrafią się powstrzymać i chcąc przyśpieszyć cały proces przewracają je często na drugą stronę. Warto zaniechać takiego postępowania, ponieważ może to doprowadzić do kulinarnej katastrofy.

Dzisiaj grzeje:

  1. Tylko do soboty niebywała fiesta w Biedronce, ludzie napełniają koszyki w szaleńczym tempie
  2. Przez przypadek odkryto skarb z okresu II RP. Historia tego miejsca przyprawia o dreszcze

Jak prawidłowo smażyć mięso?

Przygotowując mięso i ryby na patelni warto dać im więcej czasu. Kulinarna sztuka wymaga cierpliwości, w związku z tym każda strona mięsa powinna być odpowiednio długo smażona. Zbyt częste obracanie potrawy sprawi, że nie usmaży się ona w środku. Jak ocenić, czy już nadszedł odpowiedni moment? Odpowiedź na to pytanie jest niezwykle prosta. Jeżeli wtykając łopatkę pod mięso lub rybę poczujemy opór, wówczas nasza potrawa potrzebuje jeszcze trochę czasu. Przekładamy ją na drugą stronę dopiero wtedy, gdy z łatwością odchodzi od patelni.

Pij go codziennie, na dłużej zachowasz wakacyjną opaleniznę, a skóra odzyska blask. Efekty zobaczysz już po paru dniachPij go codziennie, na dłużej zachowasz wakacyjną opaleniznę, a skóra odzyska blask. Efekty zobaczysz już po paru dniachCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Państwo dorzuci Polakom do czynszu nawet 9000 zł. Znamy warunki, bardzo łatwo je spełnić
  2. Porażająca wiadomość obiegła media. Nie żyje Bill Gates Senior
  3. Wielu Polaków czekało. Już dziś wielka radość przy kasie Biedronki, wystarczą 2 zł
  4. Zmiksował buraka z dwoma innymi warzywami. Otrzymał sok o niewiarygodnym działaniu, polecają go nawet lekarze
  5. Dodaj ziemniaki, ale przenigdy nie gotuj rosołu na udkach kurzych. Kucharze ostrzegają
  6. Pani Ewelina wybrała się rekreacyjnie do lasu na grzyby. Przeżyła horror. Panicznie prosiła tylko o jedno

Źródło: Kuchnia WP

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł