Mięso dzięki panierce jest jeszcze bardziej smakowite.Pixabay / photosforyou

Panierka z bułki tartej i jajka odchodzi do lamusa. Urozmaicony wariant doskonale podkreśla smak mięsa i zapewnia doskonałą chrupkość

Panierka to jedna z tych rzeczy, która sprawia, że przygotowywane mięso staje się jeszcze bardziej smakowite. Zazwyczaj przygotowuje się ją z bułki tartej i jajka. Warto jednak czasami urozmaicić swoje mięsne potrawy i zastosować panierkę, która zaskoczy wszystkich domowników. Na sam widok ciężko powstrzymać łaknienie.

Nie da się ukryć, że smażone mięso wiele zyskuje kiedy obtoczymy je w smakowitej panierce. Już teraz możesz przekonać się jak fantastyczna może być alternatywa dla bułki tartej z jajkiem. Filety, udka i skrzydełka kurczaka będą dzięki niej jeszcze pyszniejsze. Ciężko uwierzyć, że jej przygotowanie jest tak proste.

Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodówNigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodówCzytaj dalej

Mięso i fantastyczna panierka w nowej odsłonie

Każdy kto lubuje się w przygotowywaniu mięsnych potraw zdaje sobie sprawę z tego jak istotnym elementem jest panierka. Często to właśnie ona skupia cały smak, w związku z tym warto przyłożyć się podczas jej przygotowania. Standardowa panierka, którą obtaczamy mięso może najzwyczajniej w świecie się znudzić. Na szczęście istnieją przepisy, które nie pozwolą na nudę w kuchni. Przed przystąpieniem do ich przygotowania musimy zaopatrzeć się w następujące składniki:

  • Płatki kukurydziane
  • Pół szklanki mąki
  • Jajko
  • Słodka lub ostra papryka
  • Sól i pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Ocet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturę
2. Personel sklepu miał już dosyć, posypały się mandaty. Wezwali policję, bo klienci nie nosili maseczek

Przepyszna panierka prostsza niż mogłoby się wydawać

W pierwszej kolejności należy pokruszyć lub zblendować płatki kukurydziane. Następnie mąkę mieszamy z wodą, jajkiem, papryką w proszku, solą i pieprzem. Powinna nam z tego powstać jednolita masa. Mięso zanurzamy w cieście, możemy wykorzystać filety, skrzydełka, pałki lub udka z kurczaka. Następnie obtaczamy je w pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Mięso możemy przygotować zarówno na patelni jak i w piekarniku. Podczas smażenia powinniśmy użyć tyle oleju by potrawa byłą w nim zanurzona mniej więcej w połowie. Natomiast w przypadku pieczenia kuchenkę należy rozgrzać do 180 stopni Celsjusza, a mięso powinniśmy skropić olejem lub oliwą. W ciągu 15 minut nasze danie powinno być już gotowe.

Najlepsze newsy:

  1. Broń nagle wystrzeliła, śrut trafił malutkie dziecko. Na jaw wyszła zatrważająca prawda
  2. WHO alarmuje. "Świat wkracza w nową i niebezpieczną fazę"
  3. Polka zjadła jajecznicę i od razu wylądowała w szpitalu. Porażająca prawda szybko wyszła na jaw, teraz lekarze ostrzegają innych
  4. Tadeusz Rydzyk poucza Polaków. Uważa, że absolutnie nie powinieneś pić kawy jeśli decydujesz się wziąć udział w mszy domowej
  5. Podpal w domu liść laurowy. Po 10 minutach znikną przykre uciążliwości
  6. Marcin Gortat pojawił się w TVP i zaatakował Alicję Bachledę-Curuś. Ostre słowa padły przed tysiącami widzów

Źródło: Interia

Następny artykuł