Mięso będzie cudownie soczyste dzięki prostej miksturze.pixabay/Hans

Odkrył najlepszy sposób na przygotowanie mięsa, wystarczy włożyć je do mikstury z 3 składników. Nigdy nie smakowało lepiej

Mięso przygotowujemy na tysiąc różnych sposobów. Jedną z najchętniej stosowanych technik jest jednak marynowanie wieprzowiny w solance. Tylko trzy składniki mogą niesamowicie wpłynąć na smak mięsa i sprawić, że będzie ono cudownie soczyste.

Mięso przyrządzamy na wiele sposobów, ale niemal zawsze dbamy o to, by nie stało się zbyt suche. Nic nie jest bowiem gorsza kulinarną wpadką niż kotlety schabowe czy grillowane steki, które trudno pogryźć. Istnieje wiele technik, dzięki którym wszelkie zrazy i inne mięsne potrawy rozpływają się w ustach. Jedną z nich jest specjalna mikstura, w której marynuje się mięso.

Miał niezwykle kulinarne słabości i obsesje, córka Wodeckiego wyznała wstydliwą prawdę o ojcu. Ich relacje nie należały do idealnychMiał niezwykle kulinarne słabości i obsesje, córka Wodeckiego wyznała wstydliwą prawdę o ojcu. Ich relacje nie należały do idealnychCzytaj dalej

Mięso będzie cudownie soczyste dzięki specjalnej miksturze

Mięso jak żaden inny produkt wymaga specjalnego traktowania. Zbyt długie smażenie czy brak wstępnego obsmażenia mogą sprawić, że pyszna pieczeń zamieni się w coś zupełnie niejadalnego. Najlepsi szefowie kuchni oraz wszyscy doświadczeni kucharze znają już wszystkie magiczne triki, dzięki którym mięso będzie cudownie miękkie i aromatyczne. Niektórzy podczas eksperymentów odkrywają też własne techniki. Jeśli chcemy przygotować pyszną karkówkę, wystarczy tylko moczyć ją w banalnie prostej marynacie.

Dzisiaj grzeje:

  1. Zaczęło się dzisiaj, klienci już stoją w kolejkach w Biedronce. Tak pięknych sprzętów kuchennych za grosze dawno nie było
  2. Fatalne wieści z Ukrainy. Zginęły 22 osoby, nagrania z miejsca katastrofy lotniczej tylko dla ludzi o mocnych nerwach
  3. Mimo że przypominają rozgotowany makaron, są cennym łupem dla grzybiarzy. Wiemy, gdzie je znaleźć

Prostą i niesamowicie skuteczną miksturę przygotujemy z produktów, które zawsze mamy w kuchni. Wystarczy tylko rozpuścić w litrze wody ćwierć szklanki soli i pół łyżki cukru. W roztworze moczymy mięso nie dłużej niż pół godziny, a po tym czasie możemy przełożyć je do aromatycznej marynaty. Dzięki tej prostej sztuczce karkówka będzie niesamowicie soczysta i miękka. Pamiętajmy jednak o tym, że wstępne moczenie jej w słonej wodzie sprawi, że powinniśmy smażyć je nieco krócej niż zwykle.

Całkowity zakaz organizacji wesel? Rekord zarażeń nie napawa optymizmem, eksperci nie mają złudzeńCałkowity zakaz organizacji wesel? Rekord zarażeń nie napawa optymizmem, eksperci nie mają złudzeńCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Emeryci stracą nawet 2,3 tys. złotych. Miała być sprawiedliwość, a jest oburzenie
  2. Lekarze twierdzą, że jeszcze nigdy nie widzieli czegoś podobnego. Niezwykłe wyniki prześwietlenia głowy 29-latki
  3. Ubóstwiana surówka z czerwonej kapusty, jej sekretem jest jeden składnik. Zawsze wychodzi wyśmienita
  4. Wystarczy pić sok z jednego ziemniaka dziennie, by poczuć jego dobroczynnie działanie. Tanie rozwiązanie, a efekty zadziwią każdego
  5. Przyłapana, nikt nie spodziewał się, że nie zawsze robi je sama. Paparazzi zrobili kompromitujące zdjęcia
  6. Pola Raksa gwiazdą “Czterej pancerni i pies”. Tak dzisiaj wygląda gwiazda serialu

Źródła: planetapolska.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł