

26 Października 2020
Ania Starmach ma niezawodny sposób na marynatę do kurczaka. Idealna kompozycja przypraw
Mięso z kurczaka w najlepszym możliwym wydaniu. Ania Starmach ma na nie niezawodny sposób. Dzięki idealnie skomponowanej marynacie, będzie on niesamowicie kruchy i soczysty.
Mięso z kurczaka - jak je przyrządzić? Sposobów jest wiele, ale wśród ogromnej ilości przepisów, ciężko jest znaleźć ten który naprawdę zachwyci i nas pozytywnie zaskoczy.
Jurorka Masterchefa - Ania Starmach przekonuje że, mięso z kurczaka nie musi być nudne. Jego sekretem powinna być odpowiednia marynata. Odpowiedni miks przypraw zdziała cuda i sprawi, że mięso z kurczaka będzie niezwykle miękkie, delikatne i aromatyczne.
Mięso z kurczaka w najlepszym wydaniu. Receptura Ani Starmach bije na głowę wszystkie inne.
Polacy chętnie wybierają na swoje stoły mięso z kurczaka. Jak je przyrządzają? Często filety z kurczaka na wzór schabowych, chętnie też wybierają udka i skrzydełka. Dużą popularnością cieszy się również kurczak pieczony w całości.
Pieczone mięso z kurczaka doskonale sprawdzi się podczas rodzinnych uroczystości. Co zrobić aby cieszył na chrupiącą skórką i idealnie soczystym wnętrzem?
Niedawno Ania Starach zdradziła swój sekretny sposób na pieczonego kurczaka. Klucz tkwi w jego marynacie. Odpowiednio skomponowana mieszanka kilku przypraw działa prawdziwe cuda. Zatem, do dzieła. Podajemy przepis na obłędnego pieczonego kurczaka wg. Ani Starmach.
Dzisiaj grzeje:
- Polacy masowo popełniają okropny błąd podczas gotowania gołąbków. Właśnie dlatego kapusta jest twarda i niesmaczna
- Nie żyje jeden z najsłynniejszych Polaków. Tysięcy Polaków w żałobie. Odszedł w malowniczym regionie
- Niebiańska przyjemność spod ręki wybitnej kucharki. Rogaliki z przepisu siostry Anastazji nie mają sobie równych
Niezawodny sposób Ani Starmach na mięso z kurczaka. Podajemy przepis.
Pieczone mięso z kurczaka jest prawdziwym przysmakiem. Ania Starmach zwraca uwagę na jeden bardzo ważny krok w pieczeniu mięsa. Wiele osób o nim zapomina.
Chodzi oczywiście, o wcześniejsze zamarynowanie mięsa z kurczaka. Dzięki mieszance odpowiednio skomponowanych przypraw zyska on nieziemski smak. Podajemy przepis na przepysznego pieczonego kurczaka pomysłu jurorki Masterchefa - Ani Starmach.
Składniki:
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki musztardy
- 4 zmiażdżone ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżeczkę curry
- 2 łyżki oregano
- 1 gałązka posiekanego rozmarynu
- posiekana natka pietruszki
- sólo i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Przed marynowania mięsa, namocz kurczaka w zimnej wodzie przez około 2 godziny. Warto tak zrobić, ponieważ dzięki temu mięso mocniej przejdzie smakiem ziół, a po upieczeniu będzie jeszcze bardziej soczyste. Przed marynowaniem osusz mięso i przełóż je do osobnej miski.
Dokładnie wymieszaj z sobą wszystkie składniki marynaty.Marynatą natrzyj wnętrze kurczaka oraz skórę z zewnątrz. Wlej do miski resztę marynaty i zawiń ją folią. Tak przygotowane mięso wstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Następnego dnia lub po kilku godzinach kurczak nadaje się do pieczenia.
Najlepsze newsy:
- Biedronka przygotowuje się na Wszystkich Świętych. Nie tylko kupisz znicze za pół darmo, ale jeszcze ci dopłacą
- Nagły zwrot akcji. Magda z "Rolnik szuka żony" już nie musi się niczego obawiać
- Starsza kobieta nie mogła ukryć łez. Wszystko przez decyzję ekspedientki
- Okrasa wyjawił najlepszy przepis na ciasto na pierogi. Jest po prostu idealne
- Surówka w 3 minuty, błyskawiczna, zdrowia i przepyszna. Faworyt na polskich stołach, pasuje do każdego obiadu
- Z samego rana ministerstwo zdrowia wydało nagły komunikat. Uwaga, dotyczy każdego Polaka
- Plany rządu wyszły na jaw. Możemy się spodziewać drugiego lockdownu?
źródło: aniastarmach.pl
Zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł