Mięso, którego powinniśmy unikaćwikipedia.org/Shhgwo Shim https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.pl

Wykryto aferę z higienicznymi wkładkami w opakowaniach z mięsem. Już nigdy go nie kupisz

Mięso u współczesnego człowieka stanowi podstawę diety - mało kto wyobraża sobie obiad bez kotleta. Kupowanie mięsa w marketach wiąże się jednak ze sporym ryzykiem, ponieważ pakowane jest w bardzo kontrowersyjny sposób. Jest wielka afera, która związana jest z wkładkami w opakowaniach z mięsem.

Mięso w obecnych czasach bardzo często jest głównym składnikiem posiłku. Duża zawartośc białka i wspaniały smak warunkują jego dużą rolę w żywieniu człowieka. Większość z nas zaopatrza się w produkty mięsne w marketach, w których dostęp do niego jest banalnie prosty i szybki. Niestety, charakterystyczny sposób pakowania mięsa w marketach skrywa w sobie coś wielce strasznego, co z pewnością nie spodoba się ludziom dbającym o swoje zdrowie. Chodzi o wkładki higieniczne, które wywołują wiele kontrowersji.

Odechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandalOdechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandalCzytaj dalej

Mięso wygląda na wyjątkowo świeże? Nie daj się zwieść, wygląd nie powie ci wszystkiego

Gotując bardzo często zwracamy uwagę na świeżośc produktu. Jeśli warzywa, owoce czy mięso wyglądają na nieświeże, natychmiast je wyrzucamy. Okazuje się, że wygląd wcale nie zdradza w 100% tego jak świeży jest produkt. Szczególną ostrożność należy zachować wobec mięsa, ponieważ nieuczciwi producenci mogą wykorzystywać naszą nieuwagę w najbardziej okropny sposób.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kancelaria Premiera przekazała ważną wiadomość. Od dziś duże zmiany w kraju
  2. Żywioł uderzył w środku Polski. Jabłonie łamał jak zapałki, w 30 sekund zniszczył prawie wszystko w sadzie
  3. Dopiero co weszli na polski rynek. Kosmiczne kolejki przed wejściem, sklep wprowadził limit osób

Wkładki higieniczne, które układane są na dnie opakowania z mięsem, mają zapewnić mu dłuższą świeżość i bezpieczeństwo dla konsumenta.

- To tak zwany absorber, który stosuje się w przypadku pakowania świeżej, wrażliwej na tlen żywności. Celem stosowania absorbera jest zapobieganie rozwojowi bakterii oraz pleśni. Jest to rozwiązanie standardowo stosowane na rynku w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności - tłumaczy w rozmowie z Wirtualną Polską Aleksandra Robaszkiewicz z biura prasowego Lidla.

Absorber jest oczywiście sam w sobie w pełni bezpieczny, w kopńcu został dopuszczony przez specjalistów do kontaktu z żywnością. Niestety, sprytni i nieuczciwio sprzedawcy potrafioą wykorzystać je w bardzo niekorzystny dla konsumenta sposób. Wkłądki te mogą bowiem sprawić, że wcale nieświeże mięso będzie wyglądało, jakby dopiero je pokrojono i włożono do opakowania. Aby uniknąć nacięcia się, należy kupować mięso u zaufanych sprzedaców, co do których ma się pewność, że traktują kl;ienta z należytym szacunkiem.

Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobreStosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobreCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Gwiazda "Harry'ego Pottera" padła ofiarą gwałtu w wieku 14 lat. Ujawniono porażające fakty, o których nikt nie wiedział
  2. Okropna wiadomość dla Karpacza. Już od dzisiaj
  3. Na ogórkach kiszonych zobaczyłaś białą pianę? Ważny sygnał dla każdej gospodyni
  4. 1 prosty trick sprawi, że schabowe będą idealnie kruche i soczyste. Korzystają z niego najlepsi kucharze
  5. Zapomnijcie o ogórkach kiszonych. Teraz na stołach rządzą kiszone buraki, symfonia smaku, niezwykłe doznania, nie sposób się im oprzeć
  6. Smutna wiadomość złamała nam serca. Nie żyje słynny dziennikarz, zostawił żonę i trójkę dzieci, wielka tragedia

Źródło: pikio.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł