Mizeria w nowej odsłonieYouTube/Aka_em

Mizeria w zupełnie nowej wersji. Sekretem jest nieoczywisty składnik, palce lizać

Ciężko o bardziej popularny dodatek obiadowy. Bez wątpienia mizeria króluje na polskich stołach, a jej fantastyczny smak potrafił niejednokrotnie przyprawić o zachwyt. Można przyrządzić ją na najróżniejsze sposoby. Jednak najprawdopodobniej nikt nie spodziewałby się, że ta odsłona będzie tak smakowita. Wszystko za sprawą jednego nietypowego składnika.

Fantastyczna mizeria idealnie sprawdza się w upalne dni. Zawarte w niej ogórki znakomicie nawadniają nasz organizm. W każdym domu przygotowuje się ją nieco inaczej. Niektórzy dodają do niej rzodkiewkę. Istnieje jednak jeszcze jeden dodatek, który znacząco wpływa na smak mizerii. Efekt jest wyjątkowo apetyczny.

Prosty sposób na odstraszenie much z domu. Wystarczy wymieszać ze sobą dwa składnikiProsty sposób na odstraszenie much z domu. Wystarczy wymieszać ze sobą dwa składnikiCzytaj dalej

Mizeria w nowej odsłonie

Każdy lubi czasami spróbować nowych mieszanek smaków. Nawet najbardziej ulubiona potrawa po pewnym czasie może zwyczajnie się przejeść. Wówczas warto wypróbować nowe przepisy. Tym razem możesz przekonać się jak fantastycznie smakuje mizeria w nowej odsłonie. Składnik, który ją wyróżnia to oliwki. Co nam będzie potrzebne do jej przyrządzenia?

Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 ml łyżki oliwy
  • 15 g płatków migdałowych
  • 15 oliwek zielonych
  • 20 g posiekanej natki pietruszki
  • 6 g ziół prowansalskiej
  • Sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Śmierć w rodzinie Wałęsów przyszła nagle, bez ostrzeżenia. Śledczy ustalili czy popełnił samobójstwo
  2. Teresa boi się chodzić do Biedronki. Ujawniła co się stało po zakupie popularnego produktu
  3. Płaca minimalna 2021. Znamy już wstępną kwotę, najgorszy możliwy scenariusz

Wyjątkowa mizeria zachwyca smakiem

Na samym początku myjemy i obieramy ogórki. Kroimy je na cienkie plastry. Możemy zrobić to ręcznie lub przy użyciu tarki. Ogórki mieszamy z posiekaną natką pietruszki i płatkami migdałowymi. Oliwę wlewamy do osobnego naczynia i wzbogacamy ją o wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy sól, pieprz oraz zioła prowansalskie i mieszamy. Sos na bazie oliwy wlewamy do wcześniej pokrojonych ogórków. Całość możemy przyozdobić natką pietruszki. Nie pozostaje nic innego niż rozkoszowaniem się fantastycznym smakiem mizerii. Danie możemy również posypać szczypiorkiem.

Najlepsze newsy:

  1. Do sieci wyciekło nieznane dotąd zdjęcie Agaty Dudy. Internauci dopatrzyli się czegoś dziwnego, chodzi o jeden konkretny szczegół
  2. Uciekali przed horrorem. Mieli tylko jedno wyjście. Dramat w Europie. Nagranie wbija w fotel
  3. Kotlety schabowe mięciutkie jak aksamit. Dzięki trikowi Kuronia z folią, genialny przepis
  4. Kuba Wojewódzki pochwalił się wartą majątek kuchnią. Został skrytykowany, nie wszystkim się spodobała
  5. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  6. Kamil Stoch szykuje się do przeprowadzki? Skoczek opublikował tajemnicze zdjęcie (FOTO)

Źródło: przyslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł