Mizeria będzie jeszcze lepszaLolmania.pl

Niektóre mamy i babcie odkryły tajemnicę dot. ogórków. Wiedzą jak zrobić najlepszą mizerię świata

Mizeria góruje nad wieloma innymi dodatkami do obiadu, jest prosta, szybka i przede wszystkim szalenie smaczna. Jej zrobienie nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności, jednak istnieje pewien sposób, aby była jeszcze smaczniejsza. Niektóre babcie i mamy znają trik, dzięki któremu mogą zrobić najlepszą mizerię świata.

Mizeria jest nieodłączną częścią niedzielnego obiadu, podczas którego jemy schabowe, mielone lub inne mięsne potrawy i mizeria idealnie je uzupełnia. Niektóre z naszych babć i mam odkryły patent, dzięki któremu ich mizeria jest o wiele lepsza. Mało ludzi wie o tym triku, jednak jego stosowanie zmienia wszystko.

Niebywały wysyp grzybów w maju. Uważaj, żeby nie natknąć się na Niebywały wysyp grzybów w maju. Uważaj, żeby nie natknąć się na "palce diabła"Czytaj dalej

Mizeria będzie jeszcze lepsza, jeśli wykorzystasz trik mam i babć

Jeśli robiąc mizerię zastanawiasz się, dlaczego niektóre plasterki ogórka są gorzkie mamy odpowiedź. Okazuje się, że większość z nas od lat źle obiera ogórki. Błędne obieranie skutkuje gorzkim smakiem, który rozprzestrzenia się na całe warzywo. Na szczęście, zmyślne kobiety opracowały sposób, aby uniknąć tego przykrego smaku. Dzięki ich odkryciu już nigdy nie będziesz musiał jeść niesmacznej mizerii.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nowe hitowe kotlety schabowe z farszem podbijają sieć. Już zachwyciły ponad milion Polaków, nie trzeba nawet ziemniaków i surówki
  2. Nawet 40 tys. kierowców może stracić prawo jazdy. Trzy nowe przepisy mogą wielu pogrążyć

Kiedy obierasz ogórka, dobrze się mu przyjrzyj. Mają jaśniejsze i ciemne końce. Ciemniejsze końcówki były połączone z korzeniami, zaś z jasnych wychodziły liście. Kiedy obieramy ogórki, musimy przesuwać obieraczką od jaśniejszego końca do ciemniejszego. To własnie w ciemnej końcówce znajduje się gorzki smak, który mógłby zostać rozprowadzony po całej powierzchni ogórka.

Za nieprzyjemną gorzkość odpowiadają związki chemiczne o nazwie cucurbitacins, których najwięcej znajdujemy w młodych, świeżo wyjętych z ziemi ogórkach. Od teraz mizeria, którą będziesz robić, będzie przepyszna.

Najlepsze newsy:

  1. Szczena z "Chłopaków do wzięcia" pokazał swoją nową miłość. Fani zwrócili uwagę na jeden szczegół, okropne
  2. Uczniowie jednak wrócą do szkół przed wakacjami? Media dotarły do ustaleń rządu
  3. Nie wymaga pieczenia, umiejętności i nietypowych składników. Bajecznie proste ciasto robi się niemal samo
  4. Skórki po bananach upiecz w piekarniku i zmiel. Proszek bananowy ma niewyobrażalną wartość
  5. Media dotarły do prawdziwych zarobków pracowników Lidla i Biedronki. Większość Polaków nie zdawała sobie sprawy
  6. Wielkie zmiany w przemieszczaniu się od poniedziałku aż do 29 maja. Dotkną jednej części kraju

Źródło: szokuje.com

Następny artykuł