Mizeria, która zaskoczy wszystkich
wikipedia.org/MOs810 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Mizeria z cebulą czy bez, z solą czy z cukrem? Podała ją teściowej, przez 1 składnik zaniemówiła

Mizeria jest dodatkiem, który wywołuje wśród wielu ludzi kompletnie sprzeczne emocje. Jedni dodają do mizerii cukier, a inni sól - w niektórych regionach ludzie postanowili zakwaszać mizerię i do ogórków wlewają odrobinę octu jabłkowego. Najwięcej sporów wywołuje jednak inny dodatek, a mianowicie cebula, jedni nie wyobrażają sobie bez niej mizerii, dla innych z kolei fakt, że nie którzy dodają ją do ogórków stanowi wielkie zaskoczenie.

Mizeria jest wyjątkowo ciekawym dodatkiem do obiadu. Różne wersje surówki łączy "szkielet", którym tradycyjnie jest ogórek wraz ze śmietaną. Wszystkie inne dodatki mogą się znacząco różnić w zależności od tego w jakiej części Polski jemy mizerię. Nawet w jednej rodzinie możemy znaleźć ogromne różnice w przygotowywaniu surówki. Każdy ma inne podniebienie i każdemu smakują różne rzeczy. Kiedy pewna kobieta podała do stołu swoją mizerię, nie wiedziała, że wywoła szok u teściowej. Ta lekcja nauczyła ją czegoś bardzo ważnego.

Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuNigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemuCzytaj dalej

Mizeria z dodatkiem cebuli? Jeśli taką jadasz, jesteś wyjątkowy

Debata na temat dodatków do mizerii zazwyczaj opiera się na fundamentalnym pytaniu: z solą czy z cukrem? Niezależnie od waszej odpowiedzi, rzadko kiedy jedna strona może uwierzyć drugiej, że przez całe życie jadła w taki sposób mizerię. Pewna kobieta poczęstowała swoją teściową surówką własnej roboty, a teściowa nie mogła uwierzyć własnym oczom. W śmietanie, razem z ogórkami, pływały kawałki cebuli.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kupujesz pizzę mrożoną w Lidlu lub Biedronce? Ważne ostrzeżenie dla wszystkich klientów
  2. PKO Bank Polski zapowiada nową odsłonę aplikacji. Ucieszą się w szczególności użytkownicy jednego telefonu

- Dopiero jej zaskoczenie, "to wy dajecie cebulę do mizerii..." uświadomiło mi, że to co dla jednych jest tak oczywiste, dla drugich wcale być nie musi. I choć u mnie w kuchni częściej króluje czosnek niż cebula, to mizeria bez cebuli jest czymś, co trudno mi sobie wyobrazić, toż to cały jej smak - napisała na swoim blogu autorka cebulowej mizerii.

Mizerię z cebulą robi się w bardzo prosty sposób. Potrzebne są 3 ogórki, jedna średnia cebula, śmietana 18%, koperek, sól, pieprz oraz cukier. Ogórki i cebulę należy zetrzeć na tarce, dodać śmietanę, cukier, posiekany koperek, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.

Najlepsze newsy:

  1. Danuta Holecka - jakie wykształcenie ma naprawdę? Ujawniamy kulisy sławy najbardziej kontrowersyjnej dziennikarki dzisiejszych czasów
  2. Runął cały pomnik. Sytuacja w Europie wymyka się spod kontroli
  3. Oszałamiające ciasto truskawkowe zrobisz w 7 minut. Receptura jest cudowna
  4. Wiele osób popełnia niewybaczalny błąd podczas mieszania herbaty. Służący Księcia Karola wyjaśnia dlaczego
  5. Kilkadziesiąt ton wiezionych przez tydzień czereśni z Uzbekistanu przybyło do Polski. Wyjawiamy, ile kosztują
  6. Polscy kibole znów dali popis. Przerażające sceny, uzbrojona banda rzuciła się na mężczyznę

Źródło: smaczne-zdrowe.blogspot.com

Następny artykuł