Mizeria z koperkiemyoutube - Skutecznie.Tv

Dodajesz do mizerii cebulę? Młodzieniec zaczął pouczać doświadczoną kucharkę, zaniemówiła po spróbowania sałatki według jego rad

Mizeria jest daniem, które ma jedyną, słuszną recepturę w każdym domu. Jednak niewielu wie, że dodatek cebuli sprawia, że jest jeszcze pyszniejsza. Pewna kucharka była w szoku, gdy okazało się, że całe życie przygotowywała mizerię nie wiedząc, że może być dużo lepsza.

Mizeria jest naszym narodowym dobrem. O sposobach jej przygotowywania i idealnych proporcjach można rozmawiać godzinami. Każdy wie, że jego mama robi najpyszniejsza na świecie, a w połączeniu z domowym kotletem mielonym i ziemniaczkami jest wprost niebiańska. Pewna doświadczona kulinarnie kobieta była przekonana, że mizeria nie ma przed nią żadnych sekretów. Jednak okazało się, że pewien młokos, który śmiał zwrócić jej uwagę, miał rację. Młodzieniec uważał, że mizeria bez cebuli jest dużo gorsza i tylko taki sposób jej przygotowywania ma sens. Kucharka upierała się przy swoim - mizerię robimy bez cebuli, tak było jest i będzie. Jednak mimo niemal całkowitej pewności co do swojej racji, kucharska przyrządziła mizerię z cebulą i musiała przyznać się do porażki. Mizeria była przepyszna.

Bardzo złe wieści dla wszystkich, ale zawierające cenną prawdę o kupowanych przez niemal każdego produktach z Biedronki, Lidla i innych. Unikaj ichBardzo złe wieści dla wszystkich, ale zawierające cenną prawdę o kupowanych przez niemal każdego produktach z Biedronki, Lidla i innych. Unikaj ichCzytaj dalej

Mizeria z cebula - przepis doskonały

Mizeria przede wszystkim musi składać się z porządnych ogórków. Jeśli użyjemy długich, sklepowych - będzie mało aromatyczna. Najlepsze są świeże ogórki gruntowe, teraz w sezonie to grzech kupić inne. Ogórki gruntowe mają zdecydowanie bardziej wyczuwalny smak i zapach i same w sobie smakują doskonale. Reszta to już kwestia dodatków i odpowiednich proporcji oraz cebuli, która nadaje rewelacyjnego smaku mizerii oraz nieco pikanterii. Poniżej przedstawiamy przepis na mizerię twoich marzeń.

Dzisiaj grzeje:

  1. Wielka plaga mandatów w Lidlu, Biedronce i innych sklepach. Wszystko przez 1 błąd, lepiej go nie popełniaj
  2. 80 złotych i L4 w kilka minut. W internecie kwitnie handel zwolnieniami chorobowymi na żądanie

Potrzebujesz:

  • 4 ogórki gruntowe
  • 1 cebula
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
  • łyżka octu

Ogórki do mizerii myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Posypujemy szczyptą soli i dostawiamy na 15 minut. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę. Następnie dodajemy śmietanę, ocet, bardzo drobno pokrojoną cebulę, poszatkowany koperek, cukier, sól oraz świeżo zmielony pieprz. Mieszamy dokładnie ze sobą wszystkie składniki i wstawiamy do lodówki, aby smaki się ze sobą przegryzły.

Kucharka, która z dużą dozą niepewności przygotowała ten przepis - zaniemówiła. Cebula świetnie łączy się z mizerią i gdy raz spróbujesz przygotować ją w ten sposób, na pewno nie wrócisz do poprzedniej wersji.

Najlepsze newsy:

  1. W końcu, Jarosław Kaczyński niestety będzie musiał przeprosić. Zapadł prawomocny wyrok sądu, który go do tego zmusi
  2. Porażający wypadek na Pomorzu. Na miejscu zjawiły się służby ratunkowe. Dla turystów wyznaczono objazdy
  3. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  4. Pieczone ziemniaki z bajecznie chrupiącą skórką są lepsze niż frytki. Mamy niezawodny przepis
  5. Dwuskładnikowa surówka z młodej kapusty z dodatkiem, który podkręci jej smak. Błyskawiczny przepis zrobisz w kilka minut
  6. Piękna polska siatkarka skąpana w górskim jeziorze. Cudowne widoki i jeszcze piękniejsza figura (FOTO)

Źródło: zpierwszegotloczenia.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł