Tarte ogórkiWikipedia / autor: Kriss Miller / licencja: CC 2.0

Mizeria w nowej odsłonie zaskakuje niesamowitą konsystencją i smakiem. Ogórki w tej formie nie mają sobie równych

Mizeria w lekkim i świeżym wydaniu. Doskonała dla każdego konesera wybitnych smaków. Idealnie komponuje się z niemal każdym obiadem. Koniecznie wypróbujcie ten unikalny przepis.

Mizeria bez wątpienia jest nieśmiertelnym klasykiem na naszych stołach. Uwielbiamy ją za prostotę, która idzie w parze z wyśmienitym smakiem. O tej porze roku mamy pod dostatkiem pysznych, gruntowych ogórków, które zachwycają smakiem i wyrazistym aromatem. Dlatego nie ma lepszego momentu, by spróbować nieco innego wydania mizerii. Ogórki z dodatkiem pewnego składnika są wręcz stworzone na upalne dni i przynoszą nam upragnione orzeźwienie.

Raptownie zastygł i zamarł zbierając grzyby. Błyski pod ściółką zapamięta do końca życia, znalazł ich źródłoRaptownie zastygł i zamarł zbierając grzyby. Błyski pod ściółką zapamięta do końca życia, znalazł ich źródłoCzytaj dalej

Mizeria idealna na gorące wakacje

Mizeria raczej nie jest daniem, które może nas zaskoczyć. Każdy domowy kucharz ma swoją sprawdzoną recepturę oraz proporcje składników, których używa przez lata. Najczęściej używamy śmietany, która doskonale komponuje się ze smakiem ogórków. Jednak każdą tradycję można nieco przełamać. My proponujemy mizerię z nietypowym dodatkiem, który sprawia, że jest lekka i niskokaloryczna. Jeśli latem chcecie zadbać o swoją sylwetkę, to właśnie w takim wydaniu powinniście ją jadać. Każdy szanujący się smakosz lubi kulinarne eksperymenty, więc koniecznie zobaczcie jak ten przepis sprawdzi się w waszej kuchni.

Dzisiaj grzeje:

  1. Udzielała wywiadu Polsatowi i nagle zalała się łzami. Kobieta zaczęła błagać Polaków o pomoc
  2. Dzisiaj ponad 800 zakażeń. Od jutra wchodzą bardzo poważne, uciążliwe obostrzenia
  3. Już za 3 dni w Biedronce kupisz pół wyposażenia domu super tanio. Artykuły bez których ani rusz

Potrzebujesz:

  • 5 sporych ogórków gruntowych
  • sól
  • pieprz
  • ocet
  • cukier
  • jogurt naturalny - duże opakowanie

Ogórki myjemy dosadnie i obieramy, a następnie trzemy na tarce o grubych oczkach. Jeśli mamy pewność, że nasze ogórki są świetnej jakości, możemy zostawić skórkę. Na początek starte ogórki łączymy z solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku. Na koniec dorzucamy jogurt i całość dokładnie mieszamy. Do mizerii z jogurtem naturalnym doskonale pasuje także drobno pocięty, świeży koperek. Gotową mizerię wstawiamy do lodówki. Po około kwadransie będzie gotowa do serwowania. Smacznego.

Chora na cukrzycę Basia zwróciła klientowi uwagę, od razu rozpętała się burza. Zachowanie pozostałych osób porażaChora na cukrzycę Basia zwróciła klientowi uwagę, od razu rozpętała się burza. Zachowanie pozostałych osób porażaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Monika Kurska nie wytrzymała, przerwała milczenie. "Nie chcę tych ludzi znać"
  2. Potężny wybuch, domy po prostu zniknęły w sekundę. Są ofiary, za granicą doszło do tragedii
  3. Pani Krysia ze sklepiku znanego z "Rancza" zarabia kosmiczne pieniądze. Są tak wielkie, że jej riposta zwala z nóg
  4. Zerknęła do garnka z rosołem i zaniemówiła, totalnie skwaśniał. Babcia powiedziała jej dlaczego, wszystko przez burzę
  5. Porażające zdjęcia znad Bałtyku z dzisiaj. 23 pilne interwencje, komunikat leci z samochodu, nie mieści się w głowie, co dzieje się w restauracjach
  6. Gigantyczne wyróżnienie dla Roberta Lewandowskiego. Został wybrany najlepszym w Europie, pękamy z dumy

Źródło: winiary

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł