Mizeriapxhere / licencja: CC 0

Mizeria nowej generacji. Kluczem do niesamowitego smaku jest brak śmietany, zastępuje ją wyśmienity sos

Mizeria bez śmietany może wydawać jest się co najmniej nietypowym pomysłem. Zaręczamy jednak, że rozsmakujecie się w tej odsłonie. Sos zastępujący śmietanę jest rewelacyjny i bajecznie łatwy do wykonania.

Mizeria wydaje się być bardzo prostym daniem, w którym ciężko dokonać rewolucyjnych zmian. Jednak ten przepis udowadnia, że w kulinariach nie ma rzeczy niemożliwym. Najbardziej popularny dodatek obiadowy w tym wydaniu zachwyca nas od nowa i nadaje klasycznemu smakowi nowoczesnego charakteru. Pyszny sos oraz jeden nietypowy dodatek sprawiają, że śmietana może odejść do lamusa. Ten przepis zmienia myślenie o mizerii o 180 stopni.

Chrupiące ogórki w orientalnym wydaniu, zrobisz je w kwadrans. Pikantny smak idealnie pasuje do dań z grillaChrupiące ogórki w orientalnym wydaniu, zrobisz je w kwadrans. Pikantny smak idealnie pasuje do dań z grillaCzytaj dalej

Mizeria nie musi być nudna

W upalne dni szczególnie zwracamy uwagę na to co jemy. Tłuste i ciężkie potrawy sprawiają, że czujemy się bardziej zmęczeni, a temperatura jeszcze mocniej nam dokucza. Dlatego ciężką śmietanę zamieniliśmy na dodatek, który dodaje mizerii lekkości. W rezultacie otrzymujemy pyszną surówkę, która będzie niezastąpiona przez całe wakacje.

Dzisiaj grzeje:

  1. Śmierć w rodzinie Wałęsów przyszła nagle, bez ostrzeżenia. Śledczy ustalili czy popełnił samobójstwo
  2. Przepis na ogórki z ananasem ze słoika robi furorę w sieci. Słodko-kwaśne połączenie smakuje obłędnie
  3. Tarcza antykryzysowa ratowała, teraz sprawdza. Kontrole w całym kraju, mogą przyjść do każdego z beneficjentów

Potrzebujesz:

      • 6 ogórków gruntowych
      • 1 dojrzałe awokado - musi być miękkie
      • 2 ząbki czonsku
      • pół pęczka posiekanego drobno koperku
      • 2 łyżeczki soku z cytryny
      • sól, pieprz
      • 8 łyżek wody

Ogórki dokładnie myjemy i w zależności od preferencji - obieramy bądź zostawiamy ze skórką. Awokado delikatnie kroimy na pół, ostrożnie wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki nabieramy miąższ. Awokado wrzucamy do pojemnika, skrapiamy cytryną, dodajemy wody oraz przyprawy, następnie blendujemy na gładką masę. Sos mieszamy z ogórkami, dodajemy sól oraz pieprz i posypujemy koperkiem. Najzdrowsza, letnia mizeria jest gotowa.

Najlepsze newsy:

  1. Na drzwiach kościoła pojawił się skandaliczny plakat. "Wybrali śmierć"
  2. Uciekali przed horrorem. Mieli tylko jedno wyjście. Dramat w Europie. Nagranie wbija w fotel
  3. Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnym
  4. Kotlety schabowe mięciutkie jak aksamit. Dzięki trikowi Kuronia z folią, genialny przepis
  5. Ewa Chodakowska nigdy nie wrzuca do rosołu 1 rzeczy. Ma lepszą i zdrowszą alternatywę
  6. Wydawało się, że Polacy są na kolanach. Biało-czerwoni odwrócili losy meczu i pokonali Niemców

Źródło: sztukazywienia.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł