Mizeria z pomidorami zachwyci smakiem.kanał: TalerzPokus / Youtube

Mizeria z pomidorów malinowych najlepiej smakuje właśnie latem. Może śmiało konkurować z ogórkową wersją

Mizeria z pomidorów brzmi zaskakująco, ale warto dać jej szansę właśnie teraz. Latem warzywa są w końcu o wiele pyszniejsze, dlatego słodkie dojrzałe pomidory doskonale sprawdzą się w tradycyjnym przepisie. Pomidory malinowe wystarczy odpowiednio doprawić, by zachwycić się nimi na nowo.

Mizeria wbrew pozorom nie musi być przygotowana wyłącznie z ogórków. Wszyscy smakosze od czasu do czasu lubią wszelkie kulinarne nowinki, a najlepsi szefowie kuchni i najbardziej doświadczeni kucharze uwielbiają modyfikować dobrze znane przepisy. Dodatek pomidorów do znanej sałatki zmienia jej smak nie do poznania, ale przygotowana z nich mizeria na pewno zrobi furorę w kuchni.

Katarzyna Dowbor nieźle namieszała, wystarczyło, że założyła perukę. Fani pomylili ją z Gessler, wszystko się nagrałoKatarzyna Dowbor nieźle namieszała, wystarczyło, że założyła perukę. Fani pomylili ją z Gessler, wszystko się nagrałoCzytaj dalej

Mizeria z dojrzałymi pomidorami malinowymi smakuje obłędnie. Polecamy świetny i prosty przepis

Mizeria z ogórków nie ma sobie równych, ale raz na jakiś czas można skusić się na sałatki z równie pysznych sezonowych warzyw. Latem pomidory dojrzewają w pełnym słońcu i mają w końcu cudownie bogaty i słodki smak. Niemal każdy smakosz doskonale zna zresztą obłędny zapach letnich warzyw. By przygotować pomidorową mizerię, wystarczy tylko dodać do warzyw nieco śmietany i cebuli, chociaż czasem posypać całość szczypiorkiem. Poniżej pokazujemy, jak prezentuje się danie przygotowana na kanale TalerzPokus na Youtube.

Dzisiaj grzeje:

  1. Pilne, smutne słowa Gessler. Nagle zakryła twarz przyłbicą, przekazała przygnębiający komunikat
  2. ZUS obciążony wydatkami na pandemię, trzynastki będą wypłacane? Prezes zabrała głos, nie pozostawiła wątpliwości

Składniki:

  • 3 pomidory malinowe lima,
  • pół cebuli,
  • pieprz ziołowy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • śmietana 12%
  • opcjonalnie szczypiorek.

Przygotowanie:

Pomidory kroimy w grubą kostkę, a cebulę siekamy bardzo drobno. Dodajemy do nich śmietanę, pieprz ziołowy, sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do lodówki na kwadrans, by smaki się przegryzły. Podajemy do letnich obiadów i kanapek. Całość możemy posypać ulubioną zieleniną - świetnie sprawdzi się szczypiorek albo dymka.

Najlepsze newsy:

  1. Skandaliczna audycja u Tadeusza Rydzyka w Radiu Maryja. Ksiądz uczył kobiety, co robić z mężem w sypialni, przypominamy
  2. 260 osób na kwarantannie. Ognisko koronawirusa w hotelu w Polsce
  3. Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnym
  4. Tradycyjne kotlety schabowe po góralsku są kulinarną pysznością. 1 trik zawarty w przepisie nadaje niezapomniany smak
  5. Polacy spróbowali niemieckich pierogów i brakuje im słów. Obłędne nadzienie żywcem przenosi do nieba
  6. Znany sportowiec wpadł pod samochód. Kierowca celowo zajechał mu drogę, gwiazdor w szpitalu (FOTO)

Źródło: Smaker

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł