Mizeria, która zwala z nógfacebook.com/Najprostsze-i-szybkie-przepisy-o-których-nie-miałeś-pojęcia

Mizeria w słodko-kwaśnym wydaniu jest idealna na letnie upały. Zaskoczy cię swoim wyjątkowym, orzeźwiającym smakiem

Mizeria jest idealnym dodatkiem do letniego obiadu - jej orzeźwiający smak wspaniale pasuje do drugiego dania. Jest jej nowe wydanie, które łączy w sobie słodkie i kwaśne. Zaskakująca surówka zadowoli każdego fana tradycyjnej mizerii.

Mizeria do obiadu jest często bardzo ważnym dodatkiem. Ciężko sobie wyobrazić kotleta schabowego bez dodatku tej orzeźwiającej surówki, która podana na zimno łagodzi wysoką temperaturę ziemniaczków i mięsa. Aby urozmaicić kuchnię, do której większość Polaków jest przyzwyczajona od dłuższego czasu, prezentujemy ciekawy przepis na słodko-kwaśną mizerię. Zachwyci niejednego smakosza.

Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimęNiestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimęCzytaj dalej

Mizeria, która zaskakuje smakiem - wygląda jak tradycyjna, lecz smakuje kompletnie inaczej

Aby mizeria słodko-kwaśna się udała nie można zamienić w żaden sposób dobrej kwaśnej śmietany. Nawet najlepszy jogurt nie jest w stanie dorównać smakiem i konsystencją prawdziwej kwaśnej śmietanie. Jeśli przed podaniem włożymy przygotowaną mizerię do lodówki na co najmniej 2 godziny, będzie smakowała jeszcze lepiej. Smaki przejdą się i idealnie połączą. Odpowiednio dobrane ogórki również mają duże znaczenie, warto kupić twarde i jędrne okazy. Wtedy zachowają swoją chrupkość w surówce.

Składniki:

  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 5 ogórków
  • półtorej łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól morska
  • kolorowy pieprz grubo mielony

Dzisiaj grzeje:

  1. GIS wydał najnowsze wytyczne dla szkół. Poważne zmiany w dotychczasowych działaniach
  2. Karol Strasburger wyjawił wszystko. Jego o 35 lat młodsza wybranka ma z nim jak w niebie
  3. Morawiecki zabrał głos ws. rekordu zakażeń. Mocne słowa o ignorancji Polaków, zagroził powrotem kwarantanny

Przygotowanie:

  1. Ogórki dokładnie umyj z wszelkich pozostałości po ziemi.
  2. Obierz warzywa i poszatkuj ją na mandolinie. Plasterki musza być bardzo cienkie i ciężko jest zrobić to nożem.
  3. Plasterki posól, przemieszaj i odstaw do odcieknięcia nadmiaru wody.
  4. Śmietanę zmieszaj z cukrem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszaj całość, aż cukier w pełni się rozpuści.
  5. Odciśnij ogórki i przełóż je do miski.
  6. Zalej je śmietaną i dokładnie wymieszaj.
  7. Posyp z wierzchu kolorowym pieprzem dla ozdoby.
  8. Przykryj ogórki folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny przed podaniem.

Najlepsze newsy:

  1. Łukasz Szumowski przerwał urlop, wraca do pracy. Chodzi o rekord zarażeń w Polsce, ponad 600 osób
  2. Dokładnie przyjrzeli się willi Jarosława Kaczyńskiego. Zadziwiające odkrycie tuż obok Matki Boskiej
  3. Premier dosadnie o powrocie do restrykcji. Jego słowa zaniepokoiły wielu
  4. Ksiądz z Podkarpacia miał wejść do Biedronki i ukraść 1 produkt. Porażające, jaką rzecz chciał wynieść
  5. Głodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzecz
  6. Przepis na ogórki kiszone Magdy Gessler bije na głowę inne. Restauratorka ma 1 wskazówkę
  7. Nie żyje były selekcjoner. Był legendą światowego sportu, pamiętały go miliony kibiców

Źródło: straga

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł