Młoda kapusta w siekanych kotletach smakuje wybornie.youtube/ Sprint Cooking

Bajeczny przepis na kotlety z młodą kapustą. Rodzina od razu poprosi o dokładkę

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem jest idealnym letnim daniem, ale podobnie jak fasolka z bułką tartą może się w końcu znudzić. Jednocześnie powinniśmy korzystać z warzywa w obecnej formie, póki jeszcze mamy do niego dostęp, dlatego warto od czasu przygotować jakieś nowe danie. Niedawno polecaliśmy już letni bigos, a tym razem nasze serca podbiły przepyszne kotlety mielone z dodatkiem młodej kapusty, która pokocha cała rodzina. Polecamy świetny przepis na nowy letni obiad.

Młoda kapusta latem po prostu musi znaleźć się w kuchni każdego smakosza. Gdy już nacieszymy się prostą i tradycyjną zasmażaną kapustą, koniecznie posypaną obficie pachnącym koperkiem, czas na kuchenne eksperymenty. Letnie, nieco lżejsze dania od tradycyjnego bigosu, to chociażby bigos z młodej kapusty i różne wariacje na jego temat czy obłędnie pyszna lekka zupa kapuściana, koniecznie z dodatkiem kminku. Amatorzy soczystych kotletów docenią jednak zwłaszcza proste kotlety z dodatkiem młodej kapusty.

Ocet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturęOcet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturęCzytaj dalej

Młoda kapusta świetnie smakuje w prostych kotletach, które zasmakują wszystkim, zwłaszcza dzieciom. Polecamy banalny przepis na przepyszne letnie danie, które koniecznie trzeba podać z domowym kompotem

Młoda kapusta robi latem furorę w naszej kuchni, bo jej delikatny smak doskonale łączy się z prostymi dodatkami. Właśnie dlatego najczęściej dusimy ją krótko i posypujemy koperkiem, dodajemy nieco pomidorów czy gotujemy w szybkiej i lekkiej zupie. Nawet największy smakosz po pewnym czasie może się jednak znudzić ciągłym gotowaniem tych samych dań, a ciekawscy nowych smaków codziennie szukają nowych zaskakujących przepisów. Poniższy przepis zadowoli ich wszystkich, zwłaszcza jeśli są też oni fanami siekanych kotletów.

Dzisiaj grzeje: 1.Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
2. Ogłoszono upadłość wielkiego polskiego zakładu mięsnego. Właściciel nadal ścigany listem gończym

Składniki:

  • filet z kurczaka,
  • 1/3 głowki młodej kapusty,
  • mały słoik papryki konserwowej,
  • cebula,
  • 4 jajka,
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • olej do smażenia,
  • papryka ostra,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Mięso kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, doprawiamy ostrą papryką oraz solą.
  2. Wbijamy do masy jajka, dodajemy mąkę oraz ketchup.
  3. Dokładnie mieszamy. Nabieramy odrobinę masy łyżką jak w przypadku placków i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na piękny złoty kolor.

Najlepsze newsy:

  1. Nie zdążyła odejść od okna życia, kiedy pojawiły się przy nim zakonnice. Jeden z najbardziej poruszających przypadków tego rodzaju w Polsce, przypominamy
  2. Czarny scenariusz spełni się błyskawicznie. Eksperci nie mają złudzeń, że najbliższe miesiące będą najważniejsze
  3. Nie mieści się w głowie, pamiętacie Willę pod Złotym Ziemniakiem z "Kuchennych rewolucji"? Magda Gessler potraktowana w niewiarygodny sposób po programie
  4. Dotarli do uczestników "Kuchennych Rewolucji". Ujawnili całą prawdę, schab sprzedają według niebywałych zaleceń Gessler
  5. Cudowny przepis na pierogi po polsku, pyszniejsze niż ruskie. Tajemnicą jest obłędny farsz
  6. Ukochana Grzegorza Krychowiaka nie próżnuje. Nie tak dawno pokazywała biust, dzisiaj czaruje nogami (FOTO)

Źródło: kuchnia.wp.pl

Następny artykuł