Młoda kapusta może stworzyć pyszną zupęyoutube.com/TalerzPokus.tv

Obłędna zupa gołąbkowa z młodej kapusty. Doskonały pomysł na sycący letni obiad

Młoda kapusta co roku pojawia się na wszystkich straganach i targowiskach. Uwielbiamy ją za jej delikatny smak oraz kulinarne możliwości ugotowania. Istnieje ciekawy przepis, którego jednym z głównych składników jest właśnie młoda kapusta. Słyszeliście kiedyś o zupie gołąbkowej?

Młoda kapusta ma wielu wiernych fanów. Czekamy na nią co roku przez całą jesień i zimę, aż w końcu będziemy mogli jej spróbować. Najczęściej, kiedy mamy ją pod ręką, zasmażamy ją i podajemy z koperkiem. Tym razem chcemy pokazać wam bardzo ciekawy przepis, który zachwyci niejednego fana zup oraz młodej kapusty. Mowa o zupie gołąbkowej, która wiąże w sobie dwa najlepsze dania.

Pamiętacie słynną gumę Turbo? Była wielkim obiektem pożądania wszystkich nastolatków, czekali tylko na jednoPamiętacie słynną gumę Turbo? Była wielkim obiektem pożądania wszystkich nastolatków, czekali tylko na jednoCzytaj dalej

Młoda kapusta w zupie gołąbkowej - lepszej nie jadłeś

Zupy latem są często jedynym posiłkiem jaki jesteśmy w stanie zjeść. Wysokie temperatury i duchota zmniejszają nasz apetyt, a zupa zarazem potrafi nas napoić i nasycić. Jej spożycie również jest łatwiejsze, ponieważ jej płynna postać łatwo przechodzi przez gardło. Połączenie zupy i gołąbków stwarza idealne danie, którym łatwo jest się nasycić.

Składniki:

  • kapusta biała 1
  • łopatka wieprzowa 500 gramów
  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler 1/4 szt
  • por 1 szt
  • cebula 1 szt
  • bulion 2 l
  • koncentrat pomidorowy 200 g
  • ryż 100 g
  • liść laurowy 2 szt
  • ziele angielskie całe 3 szt
  • ząbki czosnku 3 szt
  • papryka słodka 1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

1. Zdumiewające zastosowanie ogórka. Nie uwierzysz, co nim zastąpisz
2. Trzeci sondaż i trzecia porażka obecnego prezydenta. W drugiej turze brakuje mu już 3 pkt. procentowych

Przygotowanie:

    1. Warzywa umyj i obierz. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchew, seler oraz pietruszkę./ Cebulę pokrój w piórka a pora w plasterki.
    2. Osusz łopatkę i zmiel ją.
    3. Do dużego garnka wlej olej, wrzuć rozdrobnione warzywa i zeszklij je.
    4. Następnie wrzuć mięso i smaż aż zbrązowieje.
    5. Z kapusty zdejmij zewnętrzne liście. Pozbądź się głąba i pokrój ją w kostkę.
    6. Pokrojoną kapustę wrzuć do warzyw i mięsa, zalej bulionem.
    7. Dodaj przyprawy i gotuj przez 15 minut.
    8. Na koniec dodaj ryż. Gdy będzie miękki dodaj koncentrat pomidorowy oraz posiekany ryż. Zupę możesz udekorować np. natką pietruszki.

Najlepsze newsy:

      1. "Nikt nie może być pozbawiony życia bez decyzji odpowiednich władz". Niepokojące słowa Jarosława Kaczyńskiego na konwencji
      2. Papież Franciszek zwrócił się do Polaków. Niespodziewane słowa Głowy Kościoła
      3. Wysyp fusy z kawy w ogrodzie. Pozbędziesz się bardzo uciążliwych szkodników
      4. Dziecko zjadło kotleta kupionego w Lidlu. Zmarło po 8 latach cierpienia
      5. Pstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosów
      6. Tragiczna śmierć młodej gwiazdy. Jeszcze niedawno świętowała życiowy sukces

Źródło: doradcasmaku.pl

Następny artykuł