Naleśniki Magdy GesslerTRICOLORS/East News, Dapa Images

Gessler postanowiła udzielić wszystkim lekcji robienia naleśników. Zdradziła sekretny trik, dzięki niemu zawsze się udają

Magda Gessler wyjawiła swoje rady na temat robienia naleśników. Dzięki jej lekcji można się wiele nauczyć. Sekretny trik sprawia, że zawsze wychodzą dokładnie tak jak chcemy.

Naleśniki Magdy Gessler zawsze wychodzą puszyste i delikatne. Jeśli lubisz je gdy są większe objętościowo, bądź nie wiesz jak tego dokonać - ma dla ciebie świetną radę. Tajemniczy sposób Gessler powoduje, że już nigdy ich nie zepsujesz.

Najszybszy przepis babci na blok czekoladowy bez pieczenia. Chwila mieszania i do lodówkiNajszybszy przepis babci na blok czekoladowy bez pieczenia. Chwila mieszania i do lodówkiCzytaj dalej

Naleśniki Magdy Gessler - 1 składnik jest kluczem do sukcesu

Naleśniki są doskonałym sposobem na szybki, pożywny i smaczny obiad. Można spożywać je zarówno na słodko, z dodatkami owoców, słodkich kremów czy bitej śmietany, jak i na słono - przykładem niech będą krokiety, czyli smażone panierowane roladki z farszem.

Prawdopodobnie każdy wie, że naleśniki bazują na 3 składnikach: jajkach, mące oraz mleku. To ich połączenie warunkuje delikatnie rozciągliwe ciasto, które rozlewając się na patelni tworzy cieniutki placek.

Wiele osób popełnia popularne błędy podczas ich gotowania. Jednym z najczęstszych jest zbyt zimna patelnia - jej powierzchnia powinna być jak najbardziej gorąca, aby ciasto nie przywarło i szybko się zarumieniło.

Dzisiaj grzeje:

    1. Wyjął 500 zł i zapłacił za kiełbasę. Kasjerka wydała 490 zł reszty, spojrzała na banknot i zbladła, afera w sklepie spożywczym
    2. TVN przekazał informację, zacznie się dziś o 22:00. Radzimy przełożyć wszelkie wyjazdy, żółty alarm dla części kraju

Spektakularny przepis na prozdrowotne nadbużańskie gołąbki. Sekret smaku tkwi w nietypowym farszu

Kolejnym jest zbyt gęste ciasto, które zbyt wolno rozprowadza się na gorącym metalu. Wtedy ryzykujemy, że naleśnik z wierzchu będzie spalony, a w środku jeszcze niedopieczony. Trik Magdy Gessler sprawia, że ciasto wcale nie musi być gęste, by było grube po usmażeniu.

Restauratorka zamienia bowiem zwykłą wodę na gazowany wariant. Dwutlenek węgla napowietrza ciasto i nadaje mu pożądanej objętości. Z jakiego przepisu korzysta gwiazda TVN-u?

Przepis na naleśniki Magdy Gessler

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • szczypta soli

Zacznij od dokładnego przesiania mąki. Kiedy ta znajdzie się już w misce, przejdź do ubicia mikserem jajek. Kiedy będą mocno spienione, dodaj je do mąki wraz z mlekiem, wodą i solą. Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.

Konsystencje kontroluj za pomocą dodawania mąki i mleka. Następnie rozgrzej patelnię i posmaruj ja ręcznikiem kuchennym nasączonym olejem do smażenia. Chochlą wylewaj na nią porcję ciasta, rozprowadź je równomiernie i poczekaj, aż zauważysz pierwsze bąbelki.

Kiedy ciasto z wierzchu zetnie się, przewróć naleśnik. Smaż jeszcze minutę. Powtórz z każdym następnym naleśnikiem. Smacznego.

Podajemy najłatwiejszy przepis na pieczenie chleba dla początkujących. Robi się niemalże samPodajemy najłatwiejszy przepis na pieczenie chleba dla początkujących. Robi się niemalże samCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Smutna wiadomość o żonie Rafała Trzaskowskiego. W sieci pojawił się apel
  2. Gigantyczny pożar na wsi. Możliwe utrudnienia na drodze krajowej, trzeba uważać
  3. Działa jak antybiotyk, a wszystkie składniki do jego zrobienia masz pod ręką. Piorunujące działanie syropu z czosnku
  4. Sok z ogórków kiszonych w ciągu 7 dni uporał się z bardzo wstydliwym problemem. Cierpi na niego 25% ludzkości
  5. Lepsze niż sok i syrop. Naturalne lekarstwo z buraków, które poradzi sobie z uciążliwymi problemami
  6. Ratownicy: Pacjenci zaczną umierać w karetkach przed szpitalami. Jest odpowiedź Ministerstwa Zdrowia
  7. Sony wydało oficjalne oświadczenie na temat PlayStation 5. Dotyczy również Polski, duże zaskoczenie

Źródło: kuchnia.wp.pl

Zapraszamy na naszego Instagrama

Następny artykuł