

20 Września 2020
Delikatne niczym puch, naleśniki według Ewy Wachowicz. Olśniewają smakiem i robią furorę na rodzinnym stole, dzieci je kochają
Naleśniki, które zachwycają nie tylko swoim smakiem. Są tak delikatne, że jedząc je czujesz wielką puszystość. Ewa Wachowicz stworzyła przepyszny przepis, który podbija podniebienia domowników.
Naleśniki wydają się jednym z najprostszych przysmaków do zrobienia w domowej kuchni, jednak aby zrobić je idealnie, potrzeba wiele wprawy. Ewa Wachowicz zdołała przygotować przepis, który mimo swojej prostoty, jest nadzwyczaj smaczny. Sekretny składnik pozwala uzyskać dużą puszystość, co w standardowym przepisie nie jest do końca możliwe. Można jeść je na słodko z owocami czy kremami albo na słono zawijając nimi mięso lub inny farsz, więc zaskakują także swoją sporą funkcjonalnością.
Naleśniki z przepisu Ewy Wachowicz biją rekordy popularności w całym internecie
Smak tych naleśników jest niebywały, czas jaki musisz poświęcić na ich przygotowanie możesz zamknąć w 10 minutach, a puszystość zaskakuje wszystkich, którzy ich spróbują. Sekretem uzyskania takiej lekkości jest gazowana woda, której odrobina dodana do surowego ciasta napowietrza je i sprawia, że naleśnik na patelni zachowuje swoje delikatne właściwości. Ewa Wachowicz podaje je na słodko z bitą śmietaną i nadzieniem z twarogu, jednak wszystko zależy od twojej wyobraźni.
Dzisiaj grzeje:
- Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
- Właśnie wydano ostrzeżenie dla części Polaków. Zacznie się już jutro, złe wieści dla urlopowiczów
- Zdjęcie pokazuje prawdę o spektakularnej diecie. Tomasz Sekielski nie wstydzi się niczego, fani nie mogą uwierzyć własnym oczom
Składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 szklanki wody gazowanej
- 5 jajek
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Dokładnie roztrzep jajka z solą i cukrem. Dodaj do nich mleko i wymieszaj masę, aż będzie jednolita. Następnie delikatnie wlej wodę i zamieszaj drewnianą łyżką.
- Do jajek, wody i mleka powoli wsypuj przesianą mąkę. Dodawaj ją partiami, aby w cieście nie powstały grudki. Delikatnie acz dokładnie wymieszaj całość.
- Chochelką wlewaj ciasto partiami na mocno rozgrzaną patelnie. Smaż naleśniki z obu stron.
Najlepsze newsy:
- Zwrot akcji w sprawie kontrowersyjnego podatku. Fiskus zmienia zdanie, Polacy mają powody do radości
- Nowa epidemia w Chinach. Choroba wydostała się z fabryki farmaceutycznej
- Trick Gessler sprawi, ze rosół będzie klarowny. Gwiazda ma jeszcze 1 cenną radę
- Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
- Kobieta na zdjęciu ma 74 lata, sekret jej urody zwala z nóg, każdy chce znać jej dietę. W końcu wyznała prawdę
- Panna młoda w dniu ślubu zdecydowała się na kontrowersyjne zachowanie. Nagranie zszokowało internautów
Źródło: ewa-wachowicz.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł