Naleśniki będą jeszcze lepszePixabay / RitaE

Niemal wszyscy jak jeden mąż popełniają okropny błąd robiąc naleśniki. 1 krok zmienia wszystko

Smakowite naleśniki są prawdziwą klasyką kulinarną. Można przygotować je w najróżniejszych odsłonach. Kochają je zarówno wielbiciele słodkości jak i miłośnicy wytrawnych smaków. Najważniejsze jest jednak odpowiednio przygotowane ciasto. Należy wystrzegać się jednego poważnego błędu.

Naleśniki idealnie nadają się na śniadanie, obiad oraz kolacje. Nie da się ukryć, że są one uniwersalną potrawą, a podczas gotowania ogranicza nas głównie nasza własna kreatywność. Warto pamiętać o jednej niezwykle istotnej zasadzie. Dzięki niej ciasto wyjdzie perfekcyjnie.

Nie pij ich. Tylu ludzi codziennie popełnia niewybaczalny błądNie pij ich. Tylu ludzi codziennie popełnia niewybaczalny błądCzytaj dalej

Jak zrobić idealne naleśniki?

Wyborne naleśniki potrafią przyprawić smakoszy o nie lada ekscytację. Każdy najprawdopodobniej zgodzi się ze stwierdzeniem, że najważniejsze jest dobrze przygotowano ciasto. Już teraz możesz przekonać się jakiego błędu unikać. Najpierw należy zaopatrzyć się w następujące produkty:

  • 250 g mąki
  • 330 ml mleka
  • 2 g soli
  • 2g cukru
  • jajko

Dzisiaj grzeje:

  1. Ogromna strata. Ostrzeżenie dla Polaków robiących zakupy w Biedronce, Lidlu i innych
  2. Zatrważające wieści z Auschwitz. Turyści nie mogli uwierzyć własnym oczom. Przechodzi ludzkie pojęcie
  3. 70-letni rodzice przygotowali ucztę, zaprosili sześcioro ukochanych pociech. Dzieci okrutnie złamały im serce

Przygotowując naleśniki unikaj tego błędu

Mało kto zdaje sobie sprawę, że przygotowując ciasto na naleśniki łatwo popełnić okropny błąd. Okazuje się, że sekret tkwi w odpowiednim mieszaniu składników. Na początku roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy do nich mleko, a po wymieszaniu wszystko wzbogacamy o mąkę. Całość ciągle mieszamy. Taka kolejność sprawi, że ciasto na naleśniki będzie perfekcyjne, a składniki połączą się w odpowiedni sposób. Dodając do nich sól i cukier możemy przystąpić do smażenia. Farsz przygotujemy wedle własnego uznania. Domownicy z pewnością docenią taki posiłek.

Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyNie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produktyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. PKO nie ma dobrych wieści dla Polaków. Nadciąga potężny kryzys
  2. Tuż przed śmiercią zrobiły sobie wspólne zdjęcie. Nikt nie przypuszczał, że dojdzie do tragedii
  3. Anię zamurowało podczas grzybobrania. Zajrzała do czarnej dziury w ziemi i nie mogła uwierzyć własnym oczom
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Zacznie się za kilkanaście godzin. Biedronka już ogłosiła
  6. Za 5-złotówkę możesz dostać 1,5 tysiąca złotych. Od razu zacznij przeglądać szuflady

Źródła: DompelenpomyslowPL

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł