
Naleśniki po ukraińsku są najlepsze na świecie. Smakują mistrzowsko
Naleśniki po ukraińsku nie są zbyt znaną potrawą. Można je przyrządzić na kilka różnych sposobów, ale naszym zdaniem najsmaczniejszy będzie farsz z mięsa mielonego, cebuli i ziemniaków. Niepozorne połączenie składników jest niezwykle efektowne. Polecamy cudowny przepis na pyszne naleśniki, które przyrządza się na Ukrainie.
Naleśniki po ukraińsku tak zwane "młynci" nie są na tyle popularne, by słyszało o nich wielu smakoszy. Tymczasem cudowny sposób na słony farsz może mocno zachwycić. W naleśnikach znalazło się dobrej jakości mięso wołowe, ziemniaki, cebulka i musztarda.Taka kompozycja smaków naprawdę działa i pozowli odkryć dobrze znane naleśniki na nowo.
Naleśniki po ukraińsku są mało znane i bajecznie pyszne. Polecamy świetny przepis
Naleśniki znane z kuchni ukraińskiej czy lwowskiej nieco różnią się od dania, które serwowały nasze babcie. Istnieje wiele wariantów "młynci" - zjemy je zarówno na słono, jak i na słodko. Jeśli jednak zamówimy gdzieś danie o tej nazwie, możemy się spodziewać farszu z gotowanej wołowiny z dodatkiem ziemniaków i zrumienionej cebulki. Zamiast przypraw do nadzienia dodaje się musztardę, co sprawia, że naleśniki mają niezapomniany smak.
Dzisiaj grzeje:
- Minister Zdrowia zabrał głos. Powiedział o ponownym zamknięciu kraju
- Pilna interwencja w Biedronce. Odkryto porażającą prawdę dot. używanego przez wszystkich w kuchni produktu
- Rząd dalej straszy koronamandatami. Jednak sędziowie mają świetne wieści dla Polaków
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- szklanka wody
- 2 łyżki oleju
- 3 jajka
- cebula
- 400 g ziemniaków
- 300 g gotowanej wołowiny
- 2 łyżki musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Mąkę przesiewamy do miski, a wodę łączymy z mlekiem i mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy dwa jajka i dwie łyżki oleju. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
- Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy je przez maszynkę razem z mięsem, dodajemy podsmażoną na złoto cebulę oraz musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
- Naleśniki wypełniamy farszem, składamy w trójkąt lub rulon, smarujemy rozbełtanym jajkiem i smażymy, aż lekko się zrumienią.
Najlepsze newsy:
- Legendarny gwiazdor disco polo trafił do szpitala. Przeszedł poważną operację
- Niestety, nie żyje. Czarny scenariusz się spełnił, miasto w żałobie
- Justyna piła napar z kurkumy przez 2 tygodnie, gdy stanęła przed lustrem oniemiała, nie spodziewała się nowego widoku
- Dzisiaj ogromne tłumy w Biedronce, wszystko z 1 powodu. Decyzja już wzbudziła kontrowersje, nie wszystkim się spodoba
- Upokarzająca żenada i skandal na żywo na wizji. Ekspertka zdradzała triki na kiszenie ogórków, niestety Chajzer się nie powstrzymał
- Robert Lewandowski nie ochrzcił swojej córki. Znamy powody jego decyzji
Źródło: Pudelek
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł