Naleśniki po ukraińsku zachwycają smakiem.pixabay/Irenna86

Naleśniki po ukraińsku są najlepsze na świecie. Smakują mistrzowsko

Naleśniki po ukraińsku nie są zbyt znaną potrawą. Można je przyrządzić na kilka różnych sposobów, ale naszym zdaniem najsmaczniejszy będzie farsz z mięsa mielonego, cebuli i ziemniaków. Niepozorne połączenie składników jest niezwykle efektowne. Polecamy cudowny przepis na pyszne naleśniki, które przyrządza się na Ukrainie.

Naleśniki po ukraińsku tak zwane "młynci" nie są na tyle popularne, by słyszało o nich wielu smakoszy. Tymczasem cudowny sposób na słony farsz może mocno zachwycić. W naleśnikach znalazło się dobrej jakości mięso wołowe, ziemniaki, cebulka i musztarda.Taka kompozycja smaków naprawdę działa i pozowli odkryć dobrze znane naleśniki na nowo.

Wojtek poszedł na grzyby. Natknął się na siedzuń sosnowy i zastygł i szybko się oddaliłWojtek poszedł na grzyby. Natknął się na siedzuń sosnowy i zastygł i szybko się oddaliłCzytaj dalej

Naleśniki po ukraińsku są mało znane i bajecznie pyszne. Polecamy świetny przepis

Naleśniki znane z kuchni ukraińskiej czy lwowskiej nieco różnią się od dania, które serwowały nasze babcie. Istnieje wiele wariantów "młynci" - zjemy je zarówno na słono, jak i na słodko. Jeśli jednak zamówimy gdzieś danie o tej nazwie, możemy się spodziewać farszu z gotowanej wołowiny z dodatkiem ziemniaków i zrumienionej cebulki. Zamiast przypraw do nadzienia dodaje się musztardę, co sprawia, że naleśniki mają niezapomniany smak.

Dzisiaj grzeje:

  1. Minister Zdrowia zabrał głos. Powiedział o ponownym zamknięciu kraju
  2. Pilna interwencja w Biedronce. Odkryto porażającą prawdę dot. używanego przez wszystkich w kuchni produktu
  3. Rząd dalej straszy koronamandatami. Jednak sędziowie mają świetne wieści dla Polaków

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szklanka wody
  • 2 łyżki oleju
  • 3 jajka
  • cebula
  • 400 g ziemniaków
  • 300 g gotowanej wołowiny
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiewamy do miski, a wodę łączymy z mlekiem i mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy dwa jajka i dwie łyżki oleju. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
  2. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy je przez maszynkę razem z mięsem, dodajemy podsmażoną na złoto cebulę oraz musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
  3. Naleśniki wypełniamy farszem, składamy w trójkąt lub rulon, smarujemy rozbełtanym jajkiem i smażymy, aż lekko się zrumienią.
Szał i niedowierzanie, Lidl z przytupem zaczął weekend. Klienci czekali tygodniami na dzisiejszy dzieńSzał i niedowierzanie, Lidl z przytupem zaczął weekend. Klienci czekali tygodniami na dzisiejszy dzieńCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Legendarny gwiazdor disco polo trafił do szpitala. Przeszedł poważną operację
  2. Niestety, nie żyje. Czarny scenariusz się spełnił, miasto w żałobie
  3. Justyna piła napar z kurkumy przez 2 tygodnie, gdy stanęła przed lustrem oniemiała, nie spodziewała się nowego widoku
  4. Dzisiaj ogromne tłumy w Biedronce, wszystko z 1 powodu. Decyzja już wzbudziła kontrowersje, nie wszystkim się spodoba
  5. Upokarzająca żenada i skandal na żywo na wizji. Ekspertka zdradzała triki na kiszenie ogórków, niestety Chajzer się nie powstrzymał
  6. Robert Lewandowski nie ochrzcił swojej córki. Znamy powody jego decyzji

Źródło: Pudelek

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł