Naleśniki z przepisu Magdy Gessler rozpływają się w ustach.pixabay/takazart

Idealna konsystencja i doskonały smak. Magda Gessler wyjawiła sekretny przepis na naleśniki

Naleśniki są jedną z tych potraw, które bardzo łatwo zrobić, ale obłędny smak zyskują dopiero wtedy, gdy zostaną odpowiednio przygotowane. Magda Gessler podzieliła się swoim sekretnym przepisem na idealne naleśniki. Wystarczy zastosować się do jej porad, by smak dobrze znanego przysmaku zachwycał jeszcze bardziej.

Naleśniki są prawdziwym rarytasem dla wielu smakoszy. Niezależnie od tego, czy uwielbiamy je na słodko, czy też w wersji wytrawnej, warto wiedzieć, jak przygotować je w odpowiedni sposób. Najwięksi miłośnicy jedzenia doskonale wiedzą, że chociaż przepis na potrawę jest bardzo prosty, może zdarzyć się, że podczas smażenia naleśników zaliczymy kulinarną wpadkę. Aby mieć pewność, że przyrządzimy idealną potrawę, sprawdźmy więc, z jakiego przepisu korzysta sama Magda Gessler.

Porażające znalezisko w Biedronce. Od razu poinformowano odpowiednie służby, mamy komunikat sieciPorażające znalezisko w Biedronce. Od razu poinformowano odpowiednie służby, mamy komunikat sieciCzytaj dalej

Naleśniki z przepisu Magdy Gessler są delikatne i smakowite

Naleśniki zachwycą każdego wybrednego smakosza wtedy, gdy ciasto będzie cudownie delikatne. Konsystencja potraw jest w końcu równie ważna, co ich smak. Idealne naleśniki serwują nie tylko nasze mamy i babcie, ale też najlepsi szefowie kuchni. Magda Gessler przygotowuje je zawsze według przepisu, w którym pojawia się woda gazowana - właśnie dzięki niej ciasto będzie miękkie i lekko puszyste.

Dzisiaj grzeje:

  1. Łukasz Szumowski składa rezygnację. Właśnie przekazał ostateczną wiadomość
  2. Do jej drzwi zapukała 2,5-letnia córka sąsiadki. Zastygła, słysząc treść szeptu dziecka
  3. Popularny operator będzie wypłacał rekompensaty. Możliwe, że tobie też się należy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka,
  • 1,5 szklanki woda,
  • 2 jajka,
  • 2 szklanki mąki,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

Jajka ubijamy z odrobiną soli. Dodajemy mąkę, mleko i wodę gazowaną. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i sprawdzamy konsystencję ciasta. Powinno być lejące i spływać po łyżce, ale jednocześnie zatrzymywać się na niej. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na maśle klarowanym.

Martyniuk się wygadał. Niebywałe, co nosi ze sobą do sklepu, zawsze się przydajeMartyniuk się wygadał. Niebywałe, co nosi ze sobą do sklepu, zawsze się przydajeCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. PKO BP z zupełnie nową ofertą. Klienci mają powody do radości
  2. Stało się, Chorwacja podjęła decyzję. Niestety, wielkie rozczarowanie dla turystów
  3. Niestety, nad rodziną Grażyny Torbickiej zawisły czarne chmury. Mąż usłyszał, że nic się nie da zrobić
  4. Gessler nie zostawiła suchej nitki na Polakach, pojechała po bandzie. Poszło o napiwki w restauracjach
  5. Klienci Lidla będą wniebowzięci. W ofercie fenomenalne produkty w zaskakująco niskich cenach
  6. Tajemnicza śmierć gwiazdy światowego sportu. Odszedł nagle, zostawił rodzinę w wieku zaledwie 43 lat

Źródło: Smaki Życia

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pysny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł