Ogótki ze słoika
Smakosze

Mało znany przepis na obłędne marynowane ogórki. Wystarczą dodać do nich 3 uwielbiane przyprawy

Ogórki królują w naszej kuchni, gdy pojawi się na nie sezon. Robimy z nich pyszne małosolne, które znikają w okamgnieniu, czy kiszone, by cieszyć się fermentowanymi warzywami. Klasyczne przetwory smakują wyśmienicie, ale ci, którzy lubią eksperymentować w kuchni, uwielbiają też ogórki marynowane z dodatkiem ulubionych przypraw. Wielbiciele ogórków w tej formie mają swoje ulubione zestawienia dodatków i przypraw. My znamy przepis na ogórki z trzema przyprawami, który warto przetestować.

Ogórki marynowane są zdecydowanie mniej popularne od małosolnych czy kiszonych. Trudno się temu dziwić, bo krótko kiszone warzywa wiosną i latem smakują najlepiej. Chyba nie ma kogoś, kto nie czekałby na sezon ogórkowy, kiedy warzywa smakują najlepiej. Wysokie miejsce na liście najpopularniejszych ogórkowych przetworów zajmują też co prawda ogórki konserwowe, ale marynowane przetwory są niesłusznie nieco niedoceniane.

Wściekły klient nie wytrzymał i wrzucił do sieci porażające zdjęcia z Biedronki. Ostrzega wszystkichWściekły klient nie wytrzymał i wrzucił do sieci porażające zdjęcia z Biedronki. Ostrzega wszystkichCzytaj dalej

Ogórki marynowane warto przyrządzić według sprawdzonego przepisu. Połączenie 3 przypraw, które większość z nas zwykle ma w kuchni, nada ogórkom wyjątkowy smak

Ogórki marynowane to dla nas zwykle jedynie słynne korniszony. Chociaż są niezastąpionym dodatkiem do kanapek i wędlin, niekiedy warto nieco urozmaicić przepis na te przetwory. Dodatek 3 przypraw do marynaty sprawi, że polecane przez nas ogórki, chociaż dość egzotyczne, znajdą się wśród zapasów na zimę. Polecamy przepis na świetną marynatę z kminkiem, czili i cynamonem.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kupowane w Biedronce przez mnóstwo Polaków jedzenie pilnie wycofane przez GIS. Fatalne doniesienia, wykryto zagrożenie dla organizmu
  2. Ile zarabia kasjer w Biedronce, a ile w Lidlu? Ujawniamy kwoty wypłat w największych sieciach

Składniki:

  • 1 kg ogórków,
  • 2 łyżki chili w płatkach,
  • 2 łyżki kminku,
  • łyżka cynamonu,
  • 120 ml wody,
  • 250 ml octu jabłkowego,
  • 250 ml octu ryżowego,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki soli.

Przygotowanie:

  1. Ogórki kroimy na plasterki.
  2. Do rondla wlewamy ocet jabłkowy i ryżowy i wodę, dodajemy do nich sól, cukier i przyprawy. Doprowadzamy płyn do wrzenia.
  3. Ogórki zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

Najlepsze newsy:

  1. Arcybiskup Marek Jędraszewski nie mógł sobie darować. Grzmiał i straszył z ambony, wszystko trafiło do sieci
  2. Duże utrudnienia dla podróżujących. Komplikacje w kraju mogą potrwać nawet do końca lipca.
  3. Poszli na grzyby, w 3 godziny zebrali 65 kg. Miejsca, w którym tak "sypnęło" nie zapomną nigdy
  4. Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemu
  5. Sałatka z ogórkiem i pomidorem jest fatalnym pomysłem. Eksperci ostrzegają przed opłakanami konsekwencjami
  6. Z ostatniej chwili. FIFA właśnie ogłosiła nowy ranking reprezentacji. Wiemy, które miejsce zajęła Polska

Źródło: wideo.wp.pl/

Następny artykuł