Ogórki po kaszubskuScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Nat Ura

Rewelacyjne ogórki po kaszubsku. Zaskakują smakiem tak, że nie chce się sięgać po inne

Ogórki po kaszubsku są genialnym regionalnym przepisem, który pasuje praktycznie do wszystkiego. Ich smak jest całkowicie odmienny od tradycyjnych przetworów z ogórków, więc każdy będzie nimi całkowicie zaskoczony.

Ogórki kiszone są smacznym i bardzo zdrowym produktem, jednak ogórki po kaszubsku wprowadzają duzy powiew świeżości do kuchni. Ich przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze niz kiszeniaków, które wbrew pozorom wyjątkowo łatwo popsuć. Tak przygotowane ogórki idealnie pasują do kanapek, dań głównych czy nawet jako składnik sałatek i surówek.

Smutne wieści z Lubelszczyzny. Zamiast radosnych chwil, nowożeńcy przeżywają dramatSmutne wieści z Lubelszczyzny. Zamiast radosnych chwil, nowożeńcy przeżywają dramatCzytaj dalej

Ogórki jakich jeszcze nie jadłaś - ich smak zaskakuje nawet największych smakoszy

Ogórki po kaszubsku zachwycają aromatem. Dodatek musztardy sprawia, że gotowy przetwór jest ostrzejszy w smaku. Przygotowanie tego typu słoików sprawi, że cała twoja spiżarnia pełna będzie ciekawych rarytasów. Kiedy tylko otworzysz słoik domownicy od razu się zlecą do kuchni - zapach jaki zacznie się z niego unosić szybko wszystkich przywoła. Podobne przepis na ogórki pokazała na swoim kanale na Youtubie Nat Ura. Dodatkowo dodała do nich paski słodkiej papryki.

Składniki:

  • 4 kilogramy ogórków gruntowych
  • 2 cebule
  • koper
  • sól
  • woda 2,5 litra
  • pół litra octu
  • 1 słoiczek musztardy sarepskiej
  • pół kilograma cukru

Dzisiaj grzeje:

  1. Spełnił się najczarniejszy scenariusz. Nie żyje uwielbiana aktorka, bliscy walczyli do końca
  2. Zobaczył na ukrytej kamerze co w nocy robią pracownice Biedronki. Złożył im skandaliczną propozycję
  3. Dzieje się, rząd wykorzystując walkę z koronakryzysem wprowadzi nowe prawo dot. mieszkań? Dziennikarze docierają do faktów, chodzi o wielką zmianę

Przygotowanie:

  1. Dokładnie umyj świeżo zerwane ogórki. Włóż je do miski z zimna wodą na około godzinę, wtedy beda bardziej jędrne.
  2. Cebule obierz z łupin i pokrój ją w średniej wielkości piórka.
  3. Na dnie czystych i wyparzonych słoików ułóż koper oraz cebulę w piórkach.
  4. Do słoików ciasno włóż ogórki tak, aby zajęły całą wolna przestrzeń.
  5. Do garnka wlej ocet, wodę oraz musztardę. Dodaj cukier, sól i zagotuj całośc na średnim ogniu.
  6. Gorącą zalewą zalej ogórki i ciasno zakręć wieczka.
  7. Słoiki pasteryzuj przez 5 minut. Przechowuj w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.
Zobaczył na ukrytej kamerze co w nocy robią pracownice Biedronki. Złożył im skandaliczną propozycjęZobaczył na ukrytej kamerze co w nocy robią pracownice Biedronki. Złożył im skandaliczną propozycjęCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Pytanie na śniadanie w ogniu poważnej krytyki. TVP oskarżone o znęcanie się nad zwierzęciem, odpowiedziała gwiazda stacji
  2. Mieszkańcom puszczają nerwy, nad morzem mają już dość. Najgorzej jest rano, "prawdziwa plaga"
  3. Robiąc ogórki małosolne, pamiętaj o 4 ważnych zasadach. Będą wtedy idealnie chrupkie
  4. Kupił 1 cukinię i 1 pomidora. Gdy zobaczył cenę złapał się za głowę, niewyobrażalne ile musiał zapłacić
  5. Rewelacyjne ogórki po kaszubsku. Zaskakują smakiem tak, że nie chce się sięgać po inne
  6. Na jaw wyszło, jak wygląda dom Artura Boruca w Warszawie. Prawdziwe luksusy, zwykły Polak może pomarzyć

Źródło: fajnyogrod.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł