Ogórki w mizeriifacebook.com/swojska.chatka

90% Polek psuje mizerię robiąc 1 błąd. Ujawniamy "magiczną" sztuczkę babć, dzięki niej smakuje bajecznie

Ogórki są jednymi z najczęściej jedzonych warzyw przez Polaków. Największą popularnością, zaraz obok ogórków kiszonych, cieszy się mizeria. Niestety, 90% Polek popełnia karygodny błąd - pokazujemy trick babć, dzięki któremu zawsze wyjdzie pyszna.

Ogórki pod postacią mizerii są uznawane za jeden z najprostszych dodatków do obiadu. Co w końcu można zepsuć w pokrojonych w cienkie plasterki ogórkach z dodatkiem śmietany? Niestety, okazuje się, że aż 90% Polek popełnia 1 błąd, który psuje całą ich pracę włożoną w przygotowanie tej sałatki. Z tego powodu wyjawiamy niebywałą sztuczkę babć, które doskonale wiedziały jak wykonać mizerię za każdym razem w doskonały sposób. Dzięki niej już nigdy nie popełnisz strasznego błędu.

Codziennie podawali jej sok z kiszonych buraków. Teraz z niesamowitych powodów poleca go wszystkimCodziennie podawali jej sok z kiszonych buraków. Teraz z niesamowitych powodów poleca go wszystkimCzytaj dalej

Ogórki już nigdy nie będą sprawiały nawet najmniejszego kłopotu

Choć mizeria różni się sposobem wykonania, smakuje praktycznie każdemu. Najbardziej popularna wersja zawiera w sobie oczywiście śmietanę i ogórki, z dodatkiem soli i pieprzu. Niektórzy dodają do niej cukier, odrobinę octu czy nawet drobno posiekaną cebulę. Niestety, miliony domorosłych kucharzy popełnia jeden błąd, który z pysznego dodatku robi coś niewypowiedzianie złego. Trick babć z dawnych lat sprawi, że mizeria za każdym razem wyjdzie doskonale pyszna i wyjątkowo zdrowa.

Dzisiaj grzeje:

  1. Gessler podała przepis na barszcz buraczany na zakwasie. 1 składnik wzbudził kontrowersje fanów, mistrzowska odpowiedź gwiazdy
  2. Wprowadzają stan wyjatkowy na 30 dni. Sytuacja za granicą wygląda coraz gorzej
  3. Wielki gwiazdor nie żyje. Nie dostawał pieniędzy nawet na jedzenie

Każdy wie, że babcie z biegiem lat zdobywają co raz więcej doświadczenia. Jedną z najlepiej wykształconych przez nie umiejętności jest gotowanie, ponieważ często gotują dla dwóch pokoleń: własnych dzieci, oraz swoich wnucząt. Na przestrzeni lat zdołały wypracować niezawodne metody, dzięki którym tajniki kulinariów nie są żadną "czarną magią". Jeden z ich tricków sprawi, że każda mizeria, którą zrobisz, będzie doskonała.

Choć śmietana jest niewątpliwie najczęściej dodawanym składnikiem do ogórków w celu zrobienia mizerii, wcale nie jest najlepsza. Lata temu babcie zamieniły ją na maślankę, która jest znacznie mniej kaloryczna i o wiele zdrowsza. Delikatnie kwaskowy smak maślanki idealnie łączy się z tradycyjnymi składnikami mizerii, co więcej, żywe kultury bakterii pozytywnie działają na jelita.

Aby przygotować taką mizerię wystarczy na 700 gramów ogórków dodać 1 szklanką maślanki, uzupełnić swoimi ulubionymi składnikami takimi jak cukier, sól, pieprz i schować do lodówki na 30 minut przed spożyciem. Dzięki temu całość przegryzie się i będzie smakować jeszcze lepiej.

Naukowcy wskazali na 1 konkretny inny objaw. Możesz mieć COVID-19 jeśli zauważyłeś symptom, nie tylko utrata smaku może niepokoićNaukowcy wskazali na 1 konkretny inny objaw. Możesz mieć COVID-19 jeśli zauważyłeś symptom, nie tylko utrata smaku może niepokoićCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. NFZ wprowadza ostre ograniczenia. Dostać się po pomoc to będzie prawie cud?
  2. Zostawiła córkę na chwilę samą. Po powrocie oniemiała, wszystko się nagrało
  3. Ekspresowy przepis na ciasto drożdżowe, który zawsze się udaje. Nie ma szybszego i lepszego
  4. Niewiarygodnie pyszne placki ziemniaczane z jednego składnika. Ania Starmach podała rewolucyjny przepis
  5. Minister Zdrowia właśnie przekazał wiadomość. Już nie ma odwrotu

Źródło: pikio.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł