Ogórki w ciekawej zalewiefacebook.com/Danka-pichci

Niezwykle aromatyczne ogórki w słodko-octowej zalewie. Zjesz je już po paru godzinach, 1 przyprawa zupełnie zmieni ich smak i kolor

Ogórki w ciekawe odsłonie, która odkrywa zupełnie nową gamę smaków. Niezwykle aromatyczna słodko-octowa zalewa sprawia, że ogórki są jeszcze smaczniejsze. Jedna przyprawa nadaje całości całkowicie nowego smaku i koloru

Ogórki wcale nie muszą być tylko kiszone. Choć kiszeniaki są zdecydowanie najzdrowszą wersją ogórków, to równie smaczne i prawie tak samo zdrowe są ogórki w octowo-słodkiej zalewie z jednym tajemniczym dodatkiem. Niesamowita barwa i przepyszny smak są głównymi powodami, dla których warto je przygotować. Co więcej, sam proces zajmuje kilka godzin, więc możesz się nimi bardzo szybko cieszyć.

Porażające znalezisko w Biedronce. Od razu poinformowano odpowiednie służby, mamy komunikat sieciPorażające znalezisko w Biedronce. Od razu poinformowano odpowiednie służby, mamy komunikat sieciCzytaj dalej

Ogórki, które zachwycają niecodzienną barwą i niepowtarzalnym smakiem

Ogórki kanapkowe ze sklepu są wygodnym rozwiązaniem, kiedy chcemy położyć na kanapce coś nowego. Niestety, w gotowym produkcie znajdziemy wiele substancji, które nie są najzdrowsze. W dodatku domowe ogórki są o wiele tańsze, a c ich smak jest o niebo lepszy. Dodatkowym tajemniczym składnikiem jest kurkuma, która nadaje im żółtawą barwę.

Dzisiaj grzeje:

  1. Morawiecki nie pozostawił złudzeń. Pod koniec tygodnia Polskę czekają zmiany
  2. Media ostrzegają. Jest w każdej Biedronce i Lidlu, niestety większość Polaków zjada je 2 razy dziennie
  3. Popularny operator będzie wypłacał rekompensaty. Możliwe, że tobie też się należy

Składniki:

  • 5 kilogramów ogórków
  • 15 szklanek wody
  • półtorej szklanki soli
  • gorczyca
  • kurkuma
  • ziele angielskie
  • kolendra
  • 5 szklanek cukru
  • 4 szklanki octu

Przygotowanie:

  1. Ogórki dokładnie umyj, osusz i oczyść z niedoskonałości. Gotowe warzywa pokrój w cieknie podłużne plastry.
  2. 10 szklanek wody zagotuj z półtorej szklanki soli, przestudź, a następnie zalej nią pokrojone ogórki. Odstaw je na około 3 godziny.
  3. Odsącz ogórki z zalewy i przełóż je do słoików.
  4. Ułóż je bardzo ciasno, a pomiędzy nie dosypuj przyprawy.
  5. Do garnka wlej ocet, resztę wody, wsyp cukier oraz łyżkę kurkumy. Zagotuj.
  6. Gorącą zalewą zalej ogórki i szczelnie zakręć.
  7. Pasteryzuj słoiki przez 10 minut.

Przechowuj je w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego.

Biedronka ma komunikat dla wszystkich. Jutro się zacznie, klienci będą przecierać oczyBiedronka ma komunikat dla wszystkich. Jutro się zacznie, klienci będą przecierać oczyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Zamiast podwyżek grosze. Emeryci mogą pomarzyć o pieniądzach, które dostać mieli politycy
  2. Potężny wybuch wstrząsnął miastem, są ranni i ofiara. Wiadomość z zagranicy obiegła media
  3. Jej prababcia wykorzystywała fusy po kawie w oszałamiający sposób. Nie wyrzucała ich, dowiesz się i zaczniesz robić identycznie
  4. Zdarza się nawet doświadczonym. Ogromny błąd podczas kiszenia ogórków, przez który są do wyrzucenia
  5. Media ostrzegają. Jest w każdej Biedronce i Lidlu, niestety większość Polaków zjada je 2 razy dziennie
  6. Tajemnicza śmierć gwiazdy światowego sportu. Odszedł nagle, zostawił rodzinę w wieku zaledwie 43 lat

Źródło: beszamel.se

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pysny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł