Ogórki po koreńskuYoutube / kanał: Obżarciuch / kadr z filmu

Chrupiące ogórki w orientalnym wydaniu, zrobisz je w kwadrans. Pikantny smak idealnie pasuje do dań z grilla

Ogórki ukazują swoją egzotyczną stronę i smakują rewelacyjne. Orientalne dodatki sprawią, że z codziennego obiadowego dodatku staną się zniewalającą nowością na stole. Goście na pewno poproszą o przepis w trybie natychmiastowym.

Ogórki nie bez powodu są darzone przez nas szczerą miłością. Ich delikatny, neutralny miąższ doskonale łączy się z innymi smakami i niczym gąbka pochłania wszystko co w nich najlepsze. Ilość sposobów na jakie możemy przygotować ogórki ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Na piedestale w Polsce rzecz jasna stoją ogórki kiszone, lecz po piętach depczą im również małosolne oraz pikle, które ciągle zyskują na popularności. Nieśmiertelna mizeria króluje podczas obiadów, a każda gospodyni ma na nią najlepszy przepis. Do grona klasyków doskonale będą pasowały ogórki po koreańsku. Pikantne dodatki i wielowymiarowy smak doskonale uzupełniają kolekcję ogórkowych przetworów.

Pazura był w restauracji z żoną, nagle rozegrały się porażające sceny. Obsługa w jednej chwili wpadła w panikęPazura był w restauracji z żoną, nagle rozegrały się porażające sceny. Obsługa w jednej chwili wpadła w panikęCzytaj dalej

Ogórki po koreańsku - egzotyczne danie bez wysiłku

Gdy tylko pojawiają się pierwsze cieplejsze dni Polacy zaczynają uprawiać sport narodowy, czyli grillowanie. Latem półmiski uginają się od soczystych mięs i pysznych kiełbas, ale brakuje im równie wyrazistych dodatków. W tej roli doskonale odnajdą się ogórki po koreańsku. Wbrew temu, na co wskazywałaby długa lista ich zalet, ogórki po koreańsku nie są trudne do zrobienia. Całe przygotowanie trwa zaledwie kwadrans, a ich zakonserwowanym smakiem możemy cieszyć się przez wiele dni.

Dzisiaj grzeje:

  1. Weszła do Biedronki z maseczką na twarzy i bez skrupułów zrobiła karygodną rzecz. Wszystko się nagrało, policja prosi o pomoc
  2. Możesz na nie narzekać i mówić, że nic nie dają. Ale z faktami na temat masek nie ma co dyskutować

Idealną grillową przekąskę przygotujesz przy użyciu:

  • 6 średniej wielkości ogórków gruntowych
  • 2 małe cebule
  • łyżeczka soli
  • szklanka wody
  • 3 łyżki octu spirytusowego
  • 2 czubate łyżki cukru - może być trzcinowy
  • łyżka oleju
  • ząbek czosnku
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 łyżki maggi

Ogórki płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w plastry. Cebulę szatkujemy i mieszamy z ogórkiem - obydwa warzywa posypujemy obficie solą i przekładamy na durszlak, aby spłynął nadmiar wody. Po chwili płuczemy. Zalewę przygotowujemy z płynnych składników oraz przypraw i przeciśniętego przez praskę czosnku. Ogórki wkładamy do dużego, litrowego słoika i zalewamy przygotowaną mieszanką. Całość mocno zakręcamy. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, po tym czasie ogórki są gotowe do serwowania. Cały proces został przystępnie przedstawiony na kanale Obżarciuch na platformie Youtube.

Najlepsze newsy:

  1. Pod Sejmem zrobi się bardzo gorąco, setki Polek i Polaków są zbulwersowane. Wychodzą na ulice, będą protestować w obronie dzieci
  2. 700 osób miało kontakt z zakażonym. Porażająca wiadomość spod Tatr
  3. Chrupiące ogórki w orientalnym wydaniu, zrobisz je w kwadrans. Pikantny smak idealnie pasuje do dań z grilla
  4. Ewa Chodakowska nigdy nie wrzuca do rosołu 1 rzeczy. Ma lepszą i zdrowszą alternatywę
  5. Basia Kurdej-Szatan pokazała kuchnię. Wiele osób o takiej marzy, uwagę zwraca 1 szczegół
  6. Anna Lewandowska pokazała jak wygląda 2 miesiące po porodzie. Niczego nie ukrywa, odważne zdjęcie (FOTO)

Źródło: obżarciuch.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł