Ogórki i błąd przy przyrządzaniu mizeriiJakub Kossakowski / materiały własne

W głowie się nie mieści, ale większość Polaków robiąc mizerię popełnia 1 kardynalny błąd. Eksperci ostrzegają

Nie da się ukryć, że ogórki odgrywają ważna rolę w kulinariach. Można przygotować je na najróżniejsze sposoby. Smakosze często decydują się na zrobienie mizerii. Wyśmienity dodatek do dań może okazać się kompletną klapą z powodu karygodnego błędu.

Ogórki w formie mizerii niejednokrotnie potrafiły wprawić nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Okazuje się, że wielu Polaków często popełnia okropny błąd. Mistrzowie kuchni doskonale o tym wiedzą i radzą, jak uniknąć kulinarnej katastrofy.

Przed chwilą Lech Wałęsa wrzucił zdjęcie posiłku. 15 minut później fani zastygli, nikt się nie spodziewałPrzed chwilą Lech Wałęsa wrzucił zdjęcie posiłku. 15 minut później fani zastygli, nikt się nie spodziewałCzytaj dalej

O czym należy pamiętać przygotowując ogórki na mizerię?

Bez wątpienia ogórki można uznać za wyjątkowo popularne warzywo. Niedawno przedstawialiśmy przepis na ich miodową odsłonę, której smak na długo pozostaje w pamięci. Tym razem warto przyjrzeć się kultowej mizerii. Jaki błąd często popełniają Polacy?

Obrane i pokrojone ogórki na mizerię przeważnie doprawiamy solą i pieprzem. Okazuje się, że wiele osób ma problem z dobraniem odpowiednich proporcji. Nie da się ukryć, że zbyt słone ogórki nie zachwycą domowników. Ponadto tak przygotowany dodatek nie będzie zbyt zdrowy. Na szczęście w prosty sposób możemy uniknąć tego problemu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
  2. Pożar w szkole na południu Polski. Nad miastem unoszą się duże kłęby dymu. Trwa akcja
  3. Nie jedz ich i nie używaj, wyrzuć, jeśli masz w domu. Są na czarnej liście, ostrzeżenie o zagrożeniu, wycofano niebezpieczne produkty

Jak odpowiednio solić ogórki?

Ogórki najlepiej posolić i odstawić na 15 minut. Wówczas warzywa puszczą sok. Po jego odciśnięciu kosztujemy nasze ogórki. Jeżeli będą za mało słone możemy jeszcze je doprawić. Kiedy osiągną pożądany smak wzbogacamy je o śmietanę.

Warto pamiętać o tym, że kulinaria nie lubią pośpiechu. Na fantastyczny smak warto poczekać. Nie inaczej jest w przypadku mizerii. Sól musi przegryźć się z ogórkami. Ciągłe doprawianie i zbyt szybkie połączenie ze śmietaną sprawią, że ogórki staną się ogromnym rozczarowaniem.

Tragedia, grzybiarz nie żyje. Lokalna mieszkanka zobaczyła karawan, wstrząsająca relacja kobietyTragedia, grzybiarz nie żyje. Lokalna mieszkanka zobaczyła karawan, wstrząsająca relacja kobietyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Przeliczenie emerytury korzystne nie tylko dla seniorów. Państwo odetnie sobie od każdego 2,3 tys. zł
  2. Mrowienie dłoni ostrzega nas przed groźnym schorzeniem. Lepiej go nie lekceważyć
  3. Piotr Rubik błaga fanów o pieniądze. W dzieciństwie brakowało mu jedzenia, po latach ujawnił wstrząsające fakty
  4. Dramatyczny finał grzybobrania. Na pomoc ruszyło 20-tu strażaków
  5. Skandaliczne znalezisko w Biedronce na całej długości lodówki. Autor zdjęcia z trudem walczył z mdłościami
  6. Kultowe sceny z serialu "Ranczo". Widzowie kochają bohaterów do dziś

Źródło: Pikio

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł