Ogórki małosolne i sekret mamy Karola OkrasyWikipedia / MOs810 / CC BY-SA 3.0

Okrasa zdradził swój sekret na przepyszne ogórki małosolne, sam dowiedział się od mamy. Zdziwicie się, jakie rzeczy do nich dodaje

Ogórki małosolne są znakomitym przysmakiem, obok którego ciężko przejść obojętnie. Karol Okrasa zaprezentował swój przepis i uwzględnił w nim sekret swojej mamy. Każdy kto zamierza przygotować ogórki małosolne powinien o tym wiedzieć.

Karol Okrasa zdradził przepis na ogórki małosolne. Ich smak powala na kolana i długo pozostaje w pamięci. Niezwykle istotna jest również porada, którą otrzymał od swojej mamy. Dla wielu osób może okazać się kluczowa. Ogórki małosolne będą lepsze niż kiedykolwiek.

IMGW pilnie alarmuje o niebezpieczeństwie, burze i upały w całej Polsce. Stanowczo odradzają picia 1 rzeczyIMGW pilnie alarmuje o niebezpieczeństwie, burze i upały w całej Polsce. Stanowczo odradzają picia 1 rzeczyCzytaj dalej

Ogórki małosolne i sekret mamy Karola Okrasy

Niedawno wspominaliśmy o czterech ważnych zasadach, o których należy pamiętać przygotowując ogórki małosolne. Tym razem pod lupę wzięliśmy przepis na ten znakomity przysmak, którym pochwalił się sam Karol Okrasa. Kucharz w trakcie przygotowań opublikowanych na YouTube na kanale KuchniaLidla.pl wyznał, że mama dała mu niezwykle cenną wskazówkę. Dzięki niej ogórki małosolne będą gotowe po zaledwie dwóch dniach. Wystarczy, że woda do zalewy będzie ciepła, ale nie gorąca. Wówczas zielone warzywa szybciej pochłoną smak użytych dodatków. Jakie składniki będą nam potrzebne do zrobienia wyśmienitych ogórków małosolnych?

  • 2 kg ogórków gruntowych
  • 2 baldachy kopru
  • 6 korzeni chrzanu
  • 4 ząbki czosnku
  • 8 liści porzeczki
  • 5 l ciepłej, przegotowanej wody
  • 30 g gorczycy
  • 100 g soli

Dzisiaj grzeje:

  1. Media przekazały najgorsze informacje. Niestety, jego samochód wpadł nagle w poślizg, nie przeżył
  2. Wyjął 100 zł i chciał zapłacić za zakupy. Kasjerka spojrzała na banknot i zamarła, od razu wezwała policję
  3. Trik niby wszyscy znamy, a i tak dajemy się nabrać. W efekcie wydajemy jeszcze więcej

Prosty przepis na ogórki małosolne według Karola Okrasy

Ogórki małosolne są łatwe w przygotowaniu. Na początku musimy umyć i namoczyć nasze zielone warzywa. Powinno to trwać około 30 minut. W tym samym czasie przygotowujemy zalewę. Do przegotowanej i przestudzonej wody dodajemy gorczycę oraz sól. Dno słoika lub kamionkowego naczynia wykładamy koprem, liśćmi porzeczki, kawałkami korzenia chrzanu i połówkami czosnku. Ogórki odcedzamy. Musimy ułożyć je na płasko przekładając ich warstwy wszystkimi dodatkami. Całość uzupełniamy o zalewę. Smakowite ogórki kiszone powinny być gotowe już po 2 dniach. Nie da się ukryć, że porada mamy Karola Okrasy jest bezcenna.

Mało kto się spodziewał, Lidl właśnie potwierdził niesamowitą wiadomość. Wszyscy klienci doceniąMało kto się spodziewał, Lidl właśnie potwierdził niesamowitą wiadomość. Wszyscy klienci doceniąCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jacek Kurski posunął się do strasznego czynu. Upublicznił list rozwodowy swojej byłej żony, bez żadnych skrupułów
  2. Już się zaczęło, żywioł uderzył bezlitośnie. Nagranie z polskiego miasta przyprawia o ciarki
  3. Ciasto na wyjątkowo gorące dni, bez pieczenia. Ekspresowy śmietanowiec na zimno zrobi furorę w twoim domu
  4. Potraktowali ją fatalnie, Kasia na długo zapamięta ich wesele. Para młoda powinna się wstydzić
  5. Kluczowy dla wszystkich komunikat z Lidla z ostatnich chwil
  6. Niemcy pogrążone w żałobie. Uwielbiana gwiazda zmarła w trakcie snu, miała tylko 40 lat

Źródło: YouTube / KuchniaLidla.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł