Ogórki i mizeria jak za dawnych latFlickr / secretlondon123Follow

Kiedyś mizeria smakowała lepiej. Zrobisz ją jak za dawnych lat dzięki jednemu produktowi

Ogórki idealnie sprawdzają się jako dodatek obiadowych, zwłaszcza jeżeli przygotujemy z nich kultową mizerię. Dla wielu z nas jej smak przywodzi na myśl wspomnienia z dzieciństwa. Jednak kiedyś wydawała nam się o wiele lepsza. Istnieje sposób na przywrócenie magii wspomnień.

Mizeria, w której skład wchodzą ogórki, jest pozycją wręcz obowiązkową podczas rodzinnych obiadów. Nie bez powodu zyskała status tradycyjnego, polskiego dodatku do dań. Wszystko za sprawą fantastycznego smaku, który wielu osobom może przypomnieć miłe chwile z czasów dziecięcych lat. Dlaczego mizeria nie jest już tak zachwycająca?

Zgroza, stwierdzili porażające. Porównali produkt kupowany na wakacje przez nas wszystkich w Lidlu i BiedronceZgroza, stwierdzili porażające. Porównali produkt kupowany na wakacje przez nas wszystkich w Lidlu i BiedronceCzytaj dalej

Ogórki i patent na fantastyczną mizerię

Ogórki mają najróżniejsze zastosowanie. Niektórzy je kiszą, a inni przerabiają na przepyszne konserwy. Jednak nic nie zachwyca tak jak smakowita mizeria. Ogórki i śmietana to podstawa tego dodatku obiadowego. Jeden sposób sprawi, że ich połączenie będzie pyszne tak jak przed laty.

Nasze babcie zawsze wykorzystywały świeże ogórki i swojską śmietanę. Te dwa składniki są kluczowe w przygotowaniu mizerii. Same ogórki nietrudno dostać w większości sklepów i przeważnie ich jakość nie wzbudza większych wątpliwości. Jednak w przypadku śmietany możemy srogo się rozczarować.

Dzisiaj grzeje:

  1. Mamy potwierdzenie. Żywioł uderzy w Polskę
  2. Gotujesz rosół na kurczaku? Babcie ostrzegają, 1 część kury w ogóle się nie nadaje, nie wrzucajcie jej do garnka
  3. Polacy zaczęli niemal masowo kupować dwa produkty. Hurtownie nie nadążają

Jak wybrać odpowiednią śmietanę

Nie tylko ogórki gwarantują perfekcyjny smak mizerii. Niezwykle istotne jest użycie odpowiedniej śmietany. Właśnie ona jest sekretem udanej mizerii. Mało kto decyduje się na samodzielne przygotowanie śmietany, w związku z tym podczas zakupów musimy mieć się na baczności. Dokonując wyboru warto zwracać uwagę na skład. W przypadku śmietany najlepiej, jeżeli będzie on jak najkrótszy. Na pierwszym miejscy powinno znajdować się mleko, które jest najważniejszym ze składników tego produktu. Ogórki wzbogacone o dobrą jakościowo śmietanę stworzą nam wyśmienitą mizerię jak u babci.

Najlepsze newsy:

  1. Przed chwilą Polsat przekazał pilne ostrzeżenie. Zacznie się jeszcze dzisiaj
  2. Ulotka Jacka Kurskiego sprzed lat wyciekła do mediów. Aż trudno uwierzyć, jakie miał pomysły
  3. Życie turystów w Ustce zagrożone. Przeraźliwa sytuacja nie mieści się w głowie. Nieludzkie zachowanie
  4. Pikantna surówka z marchewki posmakuje każdemu. Wystarczą 3 ząbki czosnku i dodatek, który każdy ma w lodówce, by stworzyć obłędny miks
  5. Steczkowska jest załamana, żali się. Wydała oszczędności, nie stać jej na remont kuchni
  6. Koniecznie dodaj ją do ciasta drożdżowego. Efekty zadziwią, nie będziesz już robić inaczej
  7. Tragiczna wiadomość z samego rana. 20-letni gwiazdor przegrał z rakiem, jego ukochana zdradziła przerażające szczegóły

Źródło: zycie.news

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł