Ogórki konserwowe w łagodnej odsłonie.Pixabay / BarbeeAnne

Łagodne ogórki konserwowe wg przepisu siostry Anastazji są wielkim hitem rodzinnych imprez. Znamy ich recepturę

Nie da się ukryć, że ogórki konserwowe to jeden z najlepszych możliwych dodatków obiadowych. Ich znakomity smak może się również sprawdzić jako przekąska między posiłkami. Już teraz przekonaj się jak wykonać ogórki konserwowe w łagodnej odsłonie. Przepis siostry Anastazji jest niezawodny.

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się jak fantastyczny smak mogą mieć ogórki konserwowe. Czasami mogą być jednak one nieco zbyt pikantne. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by wykonać ich łagodniejszą odsłonę, która z pewnością każdemu przypadnie do gustu. Wszyscy domownicy będą zachwyceni ich smakiem.

Zaczęło się, od dzisiaj ogromna zmiana w Biedronce. Klientów czeka wielka niespodziankaZaczęło się, od dzisiaj ogromna zmiana w Biedronce. Klientów czeka wielka niespodziankaCzytaj dalej

Ogórki konserwowe według przepisu siostry Anastazji

Przepisy siostry Anastazji cieszą się spora popularnością. Wszystko dzięki temu, że często sięgają one do naszych rodzimych tradycji kucharskich. Nie inaczej jest w przypadku ogórków konserwowych według jej receptury. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub kanapek. Same w sobie mogą być fantastyczną przekąską, która zachwyci nasze kubki smakowe. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania?

  • ogórki gruntowe
  • 1 marchewka
  • koperek
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • ziarna gorczycy
  • liście laurowe
  • ziarna ziela angielskiego
  • 125 ml octu
  • 1 l wody
  • 5-6 łyżek cukru
  • 2 łyżki soli

Dzisiaj grzeje: 1. Wstrząsające, właśnie trwają poszukiwania klienta Biedronki. Wywołał ogromny skandal

2. Konferencja Szymona Hołowni. Tworzy nową formację i mówi o swojej decyzji na drugą turę wyborów

Przepis na łagodne ogórki konserwowe jest niezwykle prosty

Na samym początku ogórki dokładnie myjemy i układamy w słoikach. W każdym z nich umieszczamy łodygę kopru, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 5 ziaren gorczycy, 2 ząbki czosnku, plastry marchewki i ćwiartkę cebuli.

Następnie przygotowujemy zalewę. Ocet mieszamy z wodą, cukrem i solą. Całość należy zagotować i ostudzić. Chłodną zalewę wlewamy do słoików, które szczelnie zakręcamy. Umieszczamy je w garnku z wodą i gotujemy do momentu zmiany koloru ogórków.

Najlepsze newsy:

  1. Już jutro w życie wchodzi nowy podatek. Podrożeją wasze ulubione produkty
  2. Czy będzie definitywny zakaz kąpieli w Bałtyku? Inspektor sanitarny wydał oficjalną decyzję
  3. Cena za gałkę lodów u Magdy Gessler zwala z nóg. 3 kulki są warte tyle, co dobry obiad
  4. Zaczęło się, od dzisiaj ogromna zmiana w Biedronce. Klientów czeka wielka niespodzianka
  5. Wiele osób popełnia 2 błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Wiemy, jak ich łatwo uniknąć
  6. Tragiczna wiadomość obiegła cały świat. Miał zostać wielką gwiazdą, zmarł w wieku zaledwie 21 lat, ogromna strata

Źródło: gotujenacodzien.blogspot.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama



Następny artykuł