Ogórki kiszone świetnie smakują w prostej sałatce.flickr/Artur Nowacki

Surówka w kilka minut z ogórków kiszonych, wystarczą tylko 2 składniki. Wyborny dodatek podkreśli smak mięsa

Ogórki kiszone są niekwestionowanym hitem wśród wszystkich przetworów i kiszonek. Każdy prawdziwy smakosz ma zwykle w domu spore zapasy kiszonych, dlatego coraz chętniej robimy z nich nie tylko zupę, ale też przepyszne sałatki. Tym razem przedstawiamy najprostszy przepis na świecie na obłędnie pyszny i banalnie prosty dodatek do obiadu.

Ogórki kiszone królują w naszych kuchniach niezależnie od pory roku. Co prawda latem najchętniej jadamy świeże i lekko orzeźwiające ogórki małosolne, ale wiele osób woli jednak trochę ostrzejszy smak dłużej kiszonych warzyw. Chętnie przyrządzamy z nich przepyszną ogórkową i wiele uwielbianych przez was sałatek - do dzisiaj pamiętam, jak bardzo spodobała wam się obłędna i bardzo prosta sałatka. Tym razem polecamy jeszcze szybszy przepis.

Wstrząsające, właśnie trwają poszukiwania klienta Biedronki. Wywołał ogromny skandalWstrząsające, właśnie trwają poszukiwania klienta Biedronki. Wywołał ogromny skandalCzytaj dalej

Ogórki kiszone w zaledwie kilka minut zmienisz w prostą i przepyszną sałatkę. Polecamy bajecznie prosty dodatek do obiadu

Ogórki kiszone doskonale pasują do mięs - na przykład tradycyjnego schabowego czy przeróżnych mięs z grilla. Charakterne ogórki kładziemy też na kanapkach z wędliną czy serem i dodajemy do wielu sałatek. Lekko orzeźwiające i czosnkowe kiszonki są tak aromatyczne, że właściwie nie musimy już wtedy doprawiać surówek z ich dodatkiem. Dla wszystkich miłośników tych przetowrów mamy błyskawiczny przepis na sałatkę, którą warto podać do mięs.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niemożliwe, ile kosztują pierogi w restauracji Gessler. Cena nie mieści się w głowie
  2. Nowy system poboru opłat już jest. Bez jednej rzeczy w aucie zapłacisz karę

Składniki:

  • 6 lub więcej ogórków kiszonych,
  • mała cebula,
  • sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie:

  1. Ogórki kroimy w cienkie plasterki lub ścieramy je na tarce - zależnie od tego, na jaką sałatkę mamy ochotę. Większe kawałki warzyw będą przyjemni chrupać.
  2. Cebulę siekamy w kostkę lub piórka. Mieszamy wszystko i doprawiamy przyprawami.

Sałatka jest przepyszna w takiej wersji, ale można potraktować ten przepis jako bazę i dowolnie go urozmaicać. Warto dodać do niej nieco natki pietruszki, by spotęgować ilość witaminy C lub świeży koperek. Można też skropić warzywa ulubionym olejem, co dodatkowo podkręci smak surówki i sprawi, że obecne w niej witaminy łatwiej się przyswoją.

Najlepsze newsy:

  1. Dramatyczna relacja pobitej na wiecu Dudy 18-latki. "Jego zwolennicy mnie wyzywali, a on patrzył mi w oczy i nie powiedział nic"
  2. Są ofiary i ranni, w stolicy zawyły syreny. Za granicą doszło do tragedii
  3. Wysyp ogromnych grzybów, rekordowy ważył 1,5 kg. Wskazujemy miejsca
  4. Surówka w kilka minut z ogórków kiszonych, wystarczą tylko 2 składniki. Wyborny dodatek podkreśli smak mięsa
  5. Chcesz poprawić kondycję storczyków? Zagotuj wodę i dodaj do niej produkt, który na pewno masz w kuchni
  6. Wisła Kraków nie zagra w Ekstraklasie. Nie udało się zebrać pieniędzy, klub wystartuje w I lidze

Źródło: https://beszamel.se.pl/

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł