Ogórki kiszone szybko i prostoYouTube/Nat Ura

Chcesz jak najszybciej ukisicić ogórki? Mamy niezawodny i błyskawiczny sposób

Ogórki kiszone bez wątpienia są jednym z najlepszych dodatków obiadowych, który znakomicie sprawdza się również jako samodzielna przekąska. Nie od dziś wiadomo, że wszystko co wykonamy samodzielnie smakuje najlepiej. Niestety, czas kiszenia niekiedy może być dla nas stanowczo za długi. Co możemy zrobić, aby go przyśpieszyć?

Nie da się ukryć, że ogórki kiszone potrafią zachwycić swoim fantastycznym słono-kwaśnym smakiem. W okresie letnim idealnie potrafią ugasić pragnienie i wiele osób z niecierpliwością czeka aż ich wyroby będą w końcu gotowe. Już teraz możesz przekonać się co można zrobić, aby proces kiszenia był o wiele krótszy. Niektórzy mogą być tym mocno zaskoczeni.

Trzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoTrzeba się spieszyć, tylko dziś Biedronka rozdaje niezastąpiony produkt w niebywałej ilości. Zupełnie za darmoCzytaj dalej

Ogórki kiszone będą gotowe szybciej niż mogłoby się wydawać

Niejednokrotnie mogliśmy się przekonać, że czasami możliwe jest przyśpieszenie pewnych procesów, którym podlegają nasze ulubione potrawy. Nie inaczej jest również w tym przypadku. Okazuje się, że ogórki kiszone mogą być gotowe znacznie wcześniej niż moglibyśmy się tego spodziewać. Wystarczy zastosować kilka trików. Ta wiedza z pewnością przyda się wszystkim tym osobom, które nie lubią lub nie mają czasu na wyczekiwanie aż proces kiszenia dobiegnie końca.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niemożliwe, ile kosztują pierogi w restauracji Gessler. Cena nie mieści się w głowie
  2. Rząd wycofuje się z jednej z głównym obietnic? Media dotarły do nowych danych rządzących

Sposoby na przyśpieszenie procesu kiszenia

Ogórki kiszone będą gotowe o wiele szybciej, jeżeli będziemy pamiętać o następujących zasadach. Już przy samym wyborze ogórków do zakiszenia warto wybierać małe sztuki. Ponadto proces kiszenia zajmie mniej czasu, jeżeli odetniemy z obu stron ich czubki lub natniemy ich skórkę na krzyż. Warto pamiętać również o używaniu ciepłej zalewy, której temperatura wynosi około 37 stopni Celsjusza. Jednak nasze ogórki kiszone będą gotowe o wiele szybciej, jeżeli użyjemy zalewy po poprzednim kiszeniu.

W przypadku świeżej zalewy możemy dodać odrobinę soku z kiszonej kapusty. Dobrze sprawdzi się również kefir lub serwatka. Przyśpieszenie procesu kiszenia można również zaobserwować po dodaniu do słoika piętki razowego pieczywa. Podobny skutek przyniesie dodanie do zalewy odrobiny cukru lub miodu. Słoik z ogórkami powinniśmy przechowywać w temperaturze 20-25 stopni Celsjusza. Już teraz możesz wypróbować te niezawodne sposoby na szybkie ogórki kiszone. Warto jednak pamiętać, że jeżeli przygotujemy je w ten sposób, to powinniśmy je wykorzystać w dość krótkim czasie. Nie nadają się one bowiem na przetwory na zimę.

Najlepsze newsy:

  1. GIS niespodziewanie wydał całkowicie nowe wytyczne. Ważne informacje dotyczą milionów dzieci
  2. Pilny apel Ministerstwa do Polaków. Chodzi o wczasy tysięcy ludzi
  3. Wysyp ogromnych grzybów, rekordowy ważył 1,5 kg. Wskazujemy miejsca
  4. Surówka w kilka minut z ogórków kiszonych, wystarczą tylko 2 składniki. Wyborny dodatek podkreśli smak mięsa
  5. Chcesz poprawić kondycję storczyków? Zagotuj wodę i dodaj do niej produkt, który na pewno masz w kuchni
  6. Żałoba w rodzinie kultowego zawodnika MMA. Media potwierdzają, jego ojciec zmarł na koronawirusa

Źródło: Smaker.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł