Ogórki kiszone w tym wydaniu są nie lada specjałemScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale SkutecznieTv

Koniec, lepiej się nie da. Ktoś wymyślił, żeby wlać 1 szklankę do zupy ogórkowej, trik działa cuda

Ogórki kiszone niejednokrotnie potrafiły nas zaskoczyć swoim bogatym smakiem. Wyśmienita zupa na ich bazie jest wyjątkowym rarytasem, który na długo pozostaje pamięci. Już teraz poznaj najlepszy przepis. Sekretem jest niepozorny dodatek. Wystarczy jedna szklanka.

Nie da się ukryć, że ogórki kiszone królują w polskiej kuchni. Słono-kwaśny specjał przyprawia o zachwyt. Ciężko uwierzyć, że zupa ogórkowa może być aż tak dobra. Ten prosty przepis warto zapamiętać. Domownicy będą zachwyceni.

Sanepid pilnie szuka klientów McDonald's z polskiej miejscowości. Już 34 osoby na kwarantannieSanepid pilnie szuka klientów McDonald's z polskiej miejscowości. Już 34 osoby na kwarantannieCzytaj dalej

Ogórki kiszone i najlepsza zupa na ich bazie

Smakowite ogórki kiszone mogą nam posłużyć w wielu daniach. Jednym z nich jest absolutny kulinarny szlagier - zupa ogórkowa. Mało kto spodziewałby się, że wystarczy zaledwie jedna szklanka zalewy z ogórków kiszonych, by nasze danie nabrało znacznie bardziej wyrazistego smaku. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • 500 g żeberek
  • 2,5 litra wody
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • seler
  • por
  • 7 ziemniaków
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 10 g soli
  • 500 g ogórków kiszonych
  • szklanka zalewy z ogórków kiszonych
  • 100 g śmietany 18%
  • posiekany koperek
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Ela natrafiła na przedziwnego grzyba i zamarła. Nie wolno go dotykać, jest cenny niewiarygodnie
  2. Nie żyje legenda Gdańska. Nikt się nie spodziewał. Był symbolem walki z komunizmem i turystycznego miasta
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Ogórki kiszone w tym wydaniu na długo pozostają w pamięci

Na początku żeberka płuczemy w zimnej wodzie. Umieszczamy je w garnku z zimną wodą i gotujemy. Kiedy zacznie wrzeć, zbieramy szumowinę. Zmniejszamy ogień i przykrywamy garnek. Mięso gotujemy przez godzinę. Następnie dodajemy przyprawy i kontynuujemy gotowanie przez pół godziny. Wszystkie warzywa, oprócz ogórków kiszonych oraz ziemniaków myjemy, obieramy i kroimy na niewielkie kawałki. Podsmażamy je na maśle z dodatkiem oleju. Odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki kiszone trzemy na tarce o dużych oczkach, również możemy je podsmażyć. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso wyjmujemy z wody i zastępujemy je warzywami. Całość wzbogacamy o sól. Gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy szklankę zalewy z ogórków kiszonych. Zupę najlepiej podawać z dodatkiem śmietany. Przepis na podobny specjał można znaleźć na YouTube na kanale SkutecznieTv.

Jak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościJak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwościCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Listonosz już nie zapuka z pieniędzmi? Wypłata emerytur i rent już nie taka jak kiedyś
  2. "Ruszyła lawina, nie powstrzyma jej lichy płotek" Dr Grzesiowski ocenia strategię walki z epidemią i apeluje o ważną rzecz
  3. Potrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepis
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Kupowałeś ostatnio w Biedronce? Inspekcja sanitarna ostrzegła wszystkich, możesz mieć poważny problem
  6. Gwiazda filmu "Kogel-mogel" jest w ciąży. Aktorka pochwaliła się ciążowym brzuszkiem na Instagramie

Źródło: Kuchnia Domowa

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł