Kiszone ogórki w pysznej surówcefacebook.com/nusiakkusoska

Doskonała surówka z ogórków kiszonych. Dodatek popularnego warzywa niesamowicie podkręci ich smak

Ogórki kiszone idealnie sprawują się jako dodatek do do surówki. Ich kwaskowy smak orzeźwia i wzmacnia smak reszty dania. Po dodaniu popularnego warzywa osiągniesz coś przepysznego.

Ogórki kiszone doskonale pasują do bardziej wytrawnej surówki, która zachwyca smakoszy z bardziej wygórowanymi gustami. Dodatek bardzo popularnego warzywa sprawia, że kiszeniaki niesamowicie mają podkręcony smak. Poniższy przepis wspaniale pasuje do praktycznie każdego obiadu, a mieszanka wyjątkowo zdrowych warzyw dostarcza mnóstwa witamin, które jesienią są szczególnie ważne. Co więcej receptura jest banalnie prosta i można przygotować ją w kilka chwil.

Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?Czytaj dalej

Ogórki kiszone w oszałamiająco pysznej surówce

Surówka jest nieodłącznym elementem każdego obiadu. To dzięki niej każde danie zyskuje głębie i pyszny smak, a, co więcej, jest szalenie zdrowa dla ludzkiego organizmu, dlatego możemy jadać ją bez większych ograniczeń. Jej wykonanie nie zajmuje więcej niż kilka minut, wiec nie ma mowy o pracochłonnym gotowaniu prostego dodatku. Niesamowitym składnikiem jest por, który zazwyczaj każdy z nas trzyma w kuchni, a po dodaniu do kiszonych ogórków nadaje im głębi i delikatnej ostrości.

Dzisiaj grzeje:

  1. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?
  2. Z ostatniej chwili: rząd właśnie ogłosił decyzję ws. lockodownu Polski. Nie ma odwrotu
  3. Krystyna dodaje do kotletów mielonych sekretny składnik, wychodzą pulchne i soczyste jak z najlepszej restauracji. Rodzina w końcu odkryła tajemnicę

Składniki:

  • 5-6 ogórków kiszonych
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebulka
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • po pół łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz i posiekaj w mniejszą kostkę.
  2. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Z pora zdejmij wierzchnie zgrubiałe liście i posiekaj na piórka.
  4. czosnek obierz i zgnieć w prasce.
  5. Ogórki pokrój w drobną kostkę i odciśnij z nadmiaru wody.
  6. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą. Zalej oliwą i przemieszaj. Dopraw solą i pieprzem, a następnie odstaw do lodówki, aby smaki przegryzły się.
Wygląda jak z najlepszej cukierni, a zrobisz je ekspresowo i bez pieczenia. Najlepsze ciasto dla niespodziewanych gościWygląda jak z najlepszej cukierni, a zrobisz je ekspresowo i bez pieczenia. Najlepsze ciasto dla niespodziewanych gościCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Z jej konta zniknęło nagle 1430,17 zł. Masowo ściągają absurdalną opłatę, apel Sasina nic nie dał
  2. Dramatyczna sytuacja rolników, nic nie mogą zrobić. Prognozy nie są najlepsze, pogoda nie odpuści
  3. Wysłała męża po kapustę na gołąbki. Zobaczyła co kupił i zaczęła krzyczeć, popłaczecie się ze śmiechu
  4. Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?
  5. Doskonały na kaszel i przeziębienie, nasze babcie zawsze miały go w zapasie. Syrop z szyszek wraca do łask
  6. Oficjalnie: ogromne zmiany w całej Polsce. Premier Morawiecki podjął kluczowe decyzje

Źródło: fajnyogrod.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł