Ogórki kiszonepixabay.com/Emilia_Baczynska

Ogórki kiszone mają gorzki posmak i są do wyrzucenia? Prawdopodobnie, popełniłeś 1 z niewybaczalnych błędów

Ogórki kiszone są do wyrzucenia? Prawdopodobnie, popełniłeś jeden z niewybaczalnych błędów. Zdradzamy, jak się przed nimi ustrzec. Musisz zwracać uwagę na pewne drobne szczegóły. Czasem z pozoru nieistotne rzeczy mają ogromne znaczenie.

Twoje ogórki kiszone mają niezbyt przyjemny zapach i są gorzkie? Oznacza to tylko jedno. Niestety, są do wyrzucenia. Prawdopodobnie, popełnieś jeden z kilku błędów. Spokojnie, mogą przytrafić się one każdemu. Poniżej, zdradzamy jak się przed nimi ustrzec.

Nieziemsko pyszna surówka z selera, zrobisz ją w niecałe 5 minut. Ekspresowa porcja witamin zwalczy każde osłabienieNieziemsko pyszna surówka z selera, zrobisz ją w niecałe 5 minut. Ekspresowa porcja witamin zwalczy każde osłabienieCzytaj dalej

Ogórki kiszone są gorzkie? Wszystko przez niewybaczalne błędy.

Popsute ogórki kiszone nadają się tylko wyrzucenia. Ich gorzki smak i nieprzyjemny zapach nie zachęca do konsumpcji uwielbianego przysmaku. Aby na przyszłość uniknąć tak irytującej sytuacji staraj się unikać kilku błędów. Spokojnie, mogą się one przytrafić każdemu. Nawet osoby, które mają doświadczenie z przygotowywaniem przetworów mogą zaliczyć małą wpadkę. Najważniejsze to wyciągnąć odpowiednie wnioski i następnym razem zwracać uwagę na drobne detale. Poniżej przedstawiamy listę błędów, po których nasze ogórki kiszone nadają się tylko do wyrzucenia.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką
  2. Polsat potwierdza: Rząd zmienił zdanie ws. nowych obostrzeń w całym kraju. To już pewne. Polacy i turyści powinni wiedzieć
  3. Dzieje się, nagła wiadomość. Uwielbiana sieć sklepów obeszła godziny dla seniorów

Po pierwsze zawsze wybieraj świeże, dorodne i zdrowe ogórki do kiszenia. Nie powinny mieć one żadnych plamek i uszkodzeń, gdyż nawet mała ilość pleśni może spowodować, że nadają się one tylko do wyrzucenia. Dokładnie oczyść ogórki przed włożeniem ich do słoika. Wybieraj też te słoiki, które nie są uszkodzone. Przed przygotowaniem przetworów dokładnie je umyj i wygotuj. Gdy planujesz przechowywać ogórki kiszone przez dłuższy czas, koniecznie poddaj je pasteryzacji. Na dnie głębokiego garnka rozłóż ściereczkę, na niej poustawiaj szczelnie zamknięte słoiki z ogórkami, zalej je chłodną wodą do ¾ wysokości słoików. Nakryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu przez ok. 25 minut. Zawsze pamiętaj o powyższych zasadach podczas kiszenia ogórków. Dzięki nim unikniesz błędów i twoje ogórki kiszone nie będą miały gorzkiego posmaku, a co za tym idzie nie będą do wyrzucenia.

Ogrom ludzi robi źle. Pierogi wrzuca się na wrzątek czy do zimnej wody?Ogrom ludzi robi źle. Pierogi wrzuca się na wrzątek czy do zimnej wody?Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Siłownie nie zostaną w pełni zamknięte. Dwie grupy Polaków wyłączone spod zakazu korzystania
  2. "Wielki ból i smutek". Poważany przez wielu przegrał walkę z chorobą
  3. Zdrowszy niż woda spod ogórków kiszonych i sok z kapusty razem wzięte przepis na kapuśniak Kuronia. Prościej i lepiej nie da się ugotować
  4. Już dawno mogłeś mieć COVID-19. Podano 7 objawów, nie tylko utrata smaku
  5. Poczęstowali 12-latka z autyzmem napojem. Wypił i upadł na ziemię, w puszce była okropna zawartość
  6. Nie żyje legendarny aktor znany z największych hitów TVP. Przyjaciele przekazali druzgocącą wiadomość

Źródło: Winiary.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł