Ogórki kiszone będą pyszne, jeśli wybierzemy odpowiednie warzywa i przyprawy.wikimediacommons/Silar/creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Kiszone ogórki nadawały się już tylko do wyrzucenia. Wszystko przez odmianę jaką wybrała, liście też popsuły smak

Ogórki będą smakować cudownie po ukiszeniu, jeśli unikniemy często popełnianych błędów podczas ich przygotowania. Okazuje się, że nie każdy wie, jaka odmiana warzyw gwarantuje doskonały smak przetworów. Niektórzy niesłusznie dodają też niewłaściwą przyprawę do zalewy ogórków.

Ogórki kiszone wyróżniają się cudownym smakiem. Każdy smakosze doskonale wie, że kiszonki nie zawsze się udają, a winić można za to brak doświadczenia osoby, która je przygotowała. Klasyczne przetwory nie są co prawda trudne przygotowaniu, ale wiele osób nadal popełnia pewne błędy, przez które ogórki kiszone są dalekie od ideału.

Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowićDzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowićCzytaj dalej

Ogórki kiszone zawsze się udadzą, jeśloi unikniesz dwóch błędów

Ogórki kiszone powinny być zawsze lekko chrupkie i aromatyczne. Niestety nadal zdarza się, że sfermentowane warzywa są puste w środku, zbyt miękkie i pozbawione smaku. Jeśli kiedyś się to wam zdarzyło i zamiast pysznego kiszonego wyciągnęliście ze słoika niesmaczne warzywa, warto sprawdzić, co poszło nie tak. Niekiedy przyczyną kulinarnej katastrofy jest wybór nieodpowiedniej odmiany warzyw i dorzucenie do kiszonek niewłaściwych przypraw.

Dzisiaj grzeje:

  1. W PRL-u była gwiazdą. Niestety, właśnie przekazano informację o jej śmierci
  2. Gwiazda jest załamana po wyrzuceniu z Pytania na śniadanie. Zastąpi ją Kasia Cichopek, kulisy zwalają z nóg
  3. Sanepid zapowiada masowe kontrole w całej Polsce. Na celowniku kościoły, autobusy, sklepy

Ogórki kiszone powinny być zawsze przygotowane z odpowiednich odmian. Najlepsze są ogórki gruntowe z dobrego źródła, na przykład od rolnika, który nie stosuje zbyt wielu nawozów. Dość popularne gruntowe ogórki, zwane też wężowymi, mają zbyt wiele wody i miąższu. Jeśli mamy taką możliwość, wybierajmy ogórki Śremskie, Julian, Andrus i Borus. Równie ważne są też liście dodawane do kiszonek. Liście malin i porzeczek sprawią, że kiszonki będą jędrne, a te z wiśni zmniejszają gorycz i przedłużają trwałość przetworów.

Lidl oficjalnie potwierdził, zacznie się w piątek. Już ruszyła kampania, wszystko do wyczerpania zapasówLidl oficjalnie potwierdził, zacznie się w piątek. Już ruszyła kampania, wszystko do wyczerpania zapasówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Przepis na zupę na rosole. Przepis, który zajmie dosłownie chwilę, a sprawi, że bliscy będą zachwyceni głębią smaku i aromatu
  2. Są ofiary i wielu rannych. W mieście eksplodowały bomby. Wiadomości ze świata
  3. Kamery uchwyciły wszystko. Magda Gessler pobiła się ze współpracownikami
  4. Wspaniałe wieści z Biedronki. Brawo, wszystkie panie przyklasną z radością
  5. Rozsierdzony syn Martyniuka znowu imprezuje. Nieopatrznie nagrał wszystkie rzeczy, które stały na stole, rodzice mogą się zmartwić
  6. Nie żyje były trener Widzewa Łódź. Jeszcze niedawno prowadził klub w rozgrywkach

Źródło: homebook.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł