Ogórki kiszone - tajemny przepis na najlepsze kiszeniakifacebook.com/mateusz.strugaa

Rewelacyjnie kisi ogórki według tajemnego przepisu. Wyjawił go, cała rodzina błaga mężczyznę o przetwory

Ogórki kiszone dla wielu ludzi nie są problematycznym przepisem, okazuje się jednak, że można zrobić je jeszcze lepiej. Mężczyzna podzielił się tajemnym przepisem, o którym rodzina wypowiada się w samych pozytywach. Jego sekret jest niezawodny.

Ogórki kiszone są obowiązkowym elementem każdej imprezy, chociaż wiele dań także nie może się bez nich obejść. W końcu kotlety mielone bez choćby jednego chrupkiego ogóreczka nie smakują tak samo, prawda? Jeśli regularnie przygotowujesz kiszone ogórki w domu z pewnością wiesz, że cały proces nie jest wyjątkowo trudny. Przepis pewnego internauty, który wyjawił go po wielu latach próśb przez rodzinę, zwala z nóg. Kiedy ich spróbujesz nie będziesz mógł uwierzyć, że tyle lat omijało cię coś tak przepysznego.

Magda na emeryturze prawie nie kupuje jedzenia, a czuje się o 10 lat młodsza. Wszystko za sprawą 1. rzeczyMagda na emeryturze prawie nie kupuje jedzenia, a czuje się o 10 lat młodsza. Wszystko za sprawą 1. rzeczyCzytaj dalej

Ogórki kiszone z sekretnego przepisu biją na głowę każde inne

Najważniejszym aspektem dobrych kiszonych ogórków jest jakość samego warzywa. Jeśli kupiliśmy je w sklepie czy nawet na targu istnieje ryzyko, że nie są zbyt dobre. Pryskane ogórki nie mają prawa wyjść dobrze po ukiszeniu, a nawet na targowisku nie mamy pewności co do pochodzenia i sposobu hodowli warzywa. Najlepszym wyborem jest samodzielne wyhodowanie ogórków tak, aby mieć 100% pewność, że korzystamy z całkowicie naturalnego produktu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Wielkie kontrole policyjne na weselach? Poznaliśmy prawdę, nikt o niej głośno nie mówił
  2. Dziś po wejściu do Biedronki możesz zaniemówić. Wystarczy mieć przy sobie jedną monetę
  3. 1200 zł dla prawie 60 tys. Polek. Niewiele osób wie, że po pieniądze wystąpić mogą też mężczyźni

Większość z nas nie ma niestety dostępu do takowych rarytasów, więc postarajmy się znaleźć zaufanego sprzedawce, co do którego mamy pewność, że jest szczery i nie pryskał swoich warzyw. Co jeszcze poza ogórkami będzie nam potrzeba? Czosnek, korzeń chrzanu, koper, liść wiśni i porzeczki, czarny pieprz i sól kamienna. Oczywiście potrzebujemy także czystych i sterylnych słoików .

Ogórki należy dokładnie wyczyścić z najmniejszego ziarenka piasku. Na dno słoików układamy dwa posiekane w plasterki ząbki czosnku, dwa liście wiśni, dwa liście porzeczki i jedno gniazdo nasienne kopru. Następnie ułożyć trzeba pionowo ogórki tak, aby były ciasno ułożone w słoiku. Między ogórki wkłada się 4-centymetrowy kawałek chrzanu i dosypuje szczyptę pieprzu. Czas przygotować zalewę.

W garnku zmieszaj wodę z solą. Na 1 l wody użyj 2 łyżek soli. Rozpuść sól i ciepłym lecz nie gorącym płynem zalej ogórki. Zakręć je i odstaw na 3 tygodnie do kiszenia. Po tym czasie kiszeniaki będą gotowe. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Ojciec przez lata liczył wszystkie wydatki na córkę. Na 18. urodziny wręczył jej rachunek, kwota powala
  2. Ministrant dopuszczał się w kościele okropnych rzeczy. Został przyłapany
  3. Wyjawili, z kim Jarosław Kaczyński spędza urlop. Polityk się wygadał
  4. Rewelacyjnie kisi ogórki według tajemnego przepisu. Wyjawił go, cała rodzina błaga mężczyznę o przetwory
  5. Dziś po wejściu do Biedronki możesz zaniemówić. Wystarczy mieć przy sobie jedną monetę
  6. Córka Natalii Kukulskiej jest wykapaną Anną Jantar. Mama gotuje jej dania wywołujące wielkie emocje
  7. Anna Lewandowska trzeci raz zostanie mamą? Jej słowa nie pozostawiają wątpliwości, wszystko już jasne

Źródło: kafeteria

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł