Ogórki kiszone - sposób na najlepsze zawekowanie.wikipedia.org/MOs810 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.pl

Robisz ogórki kiszone w słoikach? Zapomnisz o jednym kroku i nie wyjdą dobre

Ogórki kiszone są wyjątkowo uniwersalnym produktem, który świetnie pasuje do każdego posiłku. Ich wykonanie w domu wymaga jednak pewnej wprawy i umiejętności. Jeśli zapomnisz o jednym kroku mogą nie wyjść dobre i zmarnujesz całą swoją pracę.

Ogórki kiszone dla ludzi spoza Polski jawią się jako coś niejadalnego. Kwaśny smak i delikatne musowanie sprawia, że obcokrajowcy nie są w stanie tego zwyczajnie przełknąć. Dla nich kiszone ogórki są zwyczajnie zepsute. Dla nas są jednym z najlepszych smakołyków, których nie może zabraknąć na stole. Jeśli uwielbiasz je tak jak my, mamy dla ciebie świetny trik, który zapewni ci ich najlepszą jakość.

Przyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersje Przyłapana Gessler pozbawiona doczepów, makijażu i loków. Są zrobione zdjęcia, krążą po sieci i wywołują kontrowersjeCzytaj dalej

Ogórki kiszone, które zachowają świeżość na dłużej

Ich właściwości prozdrowotne są nieocenione. Dzięki procesowi fermentacji, który zachodzi w każdym słoiku, stają się wspaniałym probiotykiem, który wspomaga prace jelit i reguluje ich florę bakteryjną. Dzięki kiszeniu wytwarza się w nich także ogromna ilość witaminy C, która poprawia nie tylko odporność ludzkiego organizmu na różne patogeny. Kwas askorbinowy wpływa także na jakość włosów, skóry i paznokci polepszając je i nadając piękny połysk.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kobieta zawsze brała prysznic z mężem. Po ostatniej kąpieli natychmiast zażądała rozwodu
  2. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  3. Gang Fajniaków ma nie tylko przyciągnąć dzieci. Biedronka ma drugi, mniej popularny cel akcji

Kiedy przygotowujesz kiszeniaki z pewnością chcesz, aby towarzyszyły ci przez dłuższy czas. Jedynym rozwiązaniem jest tak zwane wekowanie, które pozwoli zachować ich pełną świeżość na długie miesiące. Tradycyjnie wkłada się pełne słoiki do gotującej się wody na około 30 minut. Następnie odstawia je do schłodzenia na całą noc. Następnego dnia powtarza się gotowanie i znowu odkłada do wystudzenia. Trzeciego dnia gotuje się je jedynie przez 15 minut.

Kluczowym trikiem, który wspomoże dokładne zawekowanie, jest przykrywanie słoików podczas każdego studzenia grubym i ciepłym kocem na 12 godzin. Temperatura rozchodzić się będzie równomiernie i powoli, co zapewni cię o całkowitym zabiciu wszelkich patogenów, które popsułyby finalny produkt.

Wyszła z Biedronki z zakupami. Dostała wezwanie do zapłaty dodatkowych 90 zł, oniemiała poznając powódWyszła z Biedronki z zakupami. Dostała wezwanie do zapłaty dodatkowych 90 zł, oniemiała poznając powódCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Agnieszka Woźniak-Starak przeżywa kolejny dramat. Jej mąż zginął w tragicznych okolicznościach, a teraz spokoju nie daje jej sąd
  2. Polacy masowo dostają identyczne SMS. Niebezpieczeństwo
  3. Jutro się zacznie. Klienci Lidla będą wniebowzięci, uwaga na kolejki
  4. Dziadek ugotował rosół według receptury Gessler, efekt? Spróbował i nie wytrzymał, jego komentarz zwala z nóg
  5. Odechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandal
  6. Ciężki nokaut na gali KSW. Zawodnik padł nieprzytomny pod gradem potężnych ciosów (WIDEO)

Źródło: fajnyogrod.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł