Ogórki konserwowe - najlepszy przepisPixabay / wal_172619

Lepsze niż kiszone i małosolne? Tradycyjne ogórki konserwowe, najlepszy, domowy przepis

Ogórki konserwowe są fantastycznym dodatkiem kulinarnym. Niektórzy ryzykują nawet stwierdzenie, że są one lepsze od ich małosolnej oraz kiszonej odsłony. Przepisów na ogórki konserwowe jest multum, jednak ten bije wszystkie pozostałe na głowę. Niezapomniany smak zagości w Twojej kuchni.

Wyśmienite ogórki konserwowe posiadają niezapomniany bukiet smaku. Nie od dziś wiadomo, że wszystko co przygotowane samodzielnie smakuje najlepiej. Ogórki konserwowe nie są tutaj wyjątkiem. Każdy kto wypróbował ten przepis już zawsze z niego korzystał.

Dodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaDodajesz czosnek, chrzan i koper do kiszenia ogórków? 1 popularny błąd i będą do wyrzuceniaCzytaj dalej

Niezawodny przepis na ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe są wyśmienitą alternatywą dla ich kiszonego i małosolnego wydania. Tradycyjny przepis sprawi, że będą lepsze niż można by się tego spodziewać. Już teraz możesz się przekonać, że ogórki kiszone są proste w przygotowaniu. Jakich składników potrzebujemy?

  • 1 kg ogórków gruntowych

Zalewa:

  • 1,5 l wody
  • 250 ml octu
  • 45 g cukru
  • 15 g soli

Dodatki:

  • 3 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • 3 gałązki kopru
  • 45 g białej gorczycy
  • kawałek chrzanu
  • 8 ziaren czarnego pieprzu
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • marchew

Dzisiaj grzeje:

  1. RMF FM: Rząd rozważa przywrócenie niektórych obostrzeń. Dziennikarz stacji ujawnił szczegóły
  2. Krzysztof Cugowski narzekał na żenującą kwotę swojej emerytury, która nie starczy nawet na jedzenie. W Budce Suflera zarabiał nawet 200 tysięcy miesięczne
  3. Został jeszcze niecały tydzień. Potem 1400 zł może przejść ci koło nosa

Przepis na ogórki konserwowe zaskakuje swoją prostotą

Ogórki konserwowe nie powinny nikomu sprawić większych problemów. Na początku musimy dokładnie umyć nasze zielone warzywa. Warto namoczyć je w wodzie przez 30 minut. Ogórki układamy w słoikach. Dodajemy do nich wypisane powyżej dodatki. Następnie w garnku umieszczamy wszystkie składniki zalewy. Należy ją zagotować od czas do czasu mieszając. Ogórki zalewamy powstałą cieczą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy przez 3 minuty. Ogórki konserwowe powinny być gotowe już po tygodniu.

Przez tydzień piła wodę z kiszonych ogórków. Długo nie mogła uwierzyć w efekty, pozbyła się krępującego problemuPrzez tydzień piła wodę z kiszonych ogórków. Długo nie mogła uwierzyć w efekty, pozbyła się krępującego problemuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Magda Gessler przeszła straszne chwile. Opowiada, co ją spotkało, zwyczajnie przykre
  2. Ewakuacja w dużym polskim mieście. Wszystko zaczęło płonąć. Ludzie byli w środku
  3. 3 nagłe komunikaty GIS. Ostrzegają przed 2 produktami, wszyscy używają ich do gotowania, z trzeciego każdy robi kanapki
  4. Dzisiaj z półek Biedronki wyleje się morze słodyczy. Wystarczy mieć ze sobą 5 zł, by niesamowicie się obłowić
  5. Przez tydzień piła sok z buraków. Efekty ją zdruzgotały
  6. Anna Lewandowska urządziła Robertowi namiętne powitanie po triumfie w LM. Wszystko pokazała (FOTO)

Źródło: Kwestia Smaku

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł