Olej pryska? Jest rozwiązanie problemuYouTube.com/ OSP Janiszewice

Przed smażeniem rozgrzany olej na patelni posyp najpopularniejszym produktem świata. W ogóle nie będzie pryskał

Olej znany jest z tego, że w czasie zetknięcia z wilgotnym produktem zaczyna pryskać i łatwo jest się wtedy poparzyć. Jest banalny sposób, aby tego uniknąć, w dodatku każdy ma do niego dostęp. Najpopularniejsza przyprawa świata jest w praktycznie każdej kuchni, wystarczy posypać nią patelnię przed smażeniem.

Olej może okazać się niebezpieczny w momencie, kiedy zaczyna zbyt mocno pryskać. O pożar wtedy bardzo łatwo, więc lepiej zapobiegać niż walczyć z dzikim żywiołem. A o zapobieganie jest bardzo łatwo, ponieważ sposób który dzisiaj wam prezentujemy może wykorzystać praktycznie każdy, wystarczy mieć bardzo pospolitą przyprawę i wsypać ją na patelnie.

Dniówka za pracę przy zbiorze truskawek jest astronomiczna. Niestety, Polacy nie chcą iść do pracy w poluDniówka za pracę przy zbiorze truskawek jest astronomiczna. Niestety, Polacy nie chcą iść do pracy w poluCzytaj dalej

Olej strzela w twarz i na ręce? Zastosuj trik, który wszystko naprawi, wystarczy posypać przyprawą patelnie

Wszyscy wszędzie powtarzają, aby kłaść potrawy na rozgrzany olej. Będą bardziej chrupiące, smaczniejsze, mniej nasiąknięte tłuszczem oraz bardziej soczyste. Niestety, w czasie wkładania produktów na rozgrzany olej często stajemy się ofiarami jego małych kropelek, które pod wpływem kontaktu z wodą pryskają i parzą nas w skórę. Jak tego uniknąć? Jest prosty sposób, potrzebna ci będzie jedynie sól.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nigdy nie zapominaj wrzucić plasterka cytryny do gotujących się jajek. Raz zastosujesz trik i już nigdy z niego nie zrezygnujesz, bo działa wspaniale
  2. Bank Pekao wprowadził ogromną zmianę dla klientów. Pierwsze placówki już się przystosowały

W czasie rozgrzewania oleju, kiedy będziesz już kilka chwil od smażenia, posyp całą jego powierzchnie kilkoma szczyptami soli. Ważne, aby patelnia była nią pokryta równomiernie. Wtedy olej nie będzie tak pryskał, jednak trzeba uważać, aby z naszych dłoni nie skapywała woda, czy żywność którą smażymy nie była zbyt wilgotna. No i nie zrzucajmy z dużej wysokości np. kotletów, lecz delikatnie wykładajmy je na patelnie.

Najlepsze newsy:

  1. Zostało ci mięso z rosołu? Genialny pomysł na wykorzystanie resztek, domownicy będą zachwyceni
  2. Od poniedziałku wielkie zmiany dla tysięcy rodziców. Chodzi o nasze pieniądze
  3. Są ze sobą od 13 lat, mało kto wie kim jest partnerka syna Magdy Gessler. Wyjawił rodzinną tajemnicę, fani zaniemówili
  4. Uwielbiasz truskawki i zamierzasz je kupować? Nie daj się oszukać, wiele sklepów wprowadza klientów w błąd, okropne
  5. 1 łyżeczka miodu przed snem pomaga nawet w zaawansowanych przypadkach. 6 powodów, by zjeść miód przed pójściem spać
  6. Trafili na opuszczoną chatę pośrodku pustkowia w Polsce. Weszli do środka i aż przeszły ich ciarki, niewiarygodne

Źródło: dompelenpomyslow.pl

Następny artykuł