Panierka KFC zawiera tajemnicze składnikiYouTube.com

Przez przypadek ujawniono ukrywany przed wszystkimi przepis na panierkę z KFC. Podajemy recepturę

Panierka z KFC smakuje o wiele lepiej niż w innych fast foodach. Wreszcie wiadomo dlaczego tak jest. Przez przypadek ujawniono dokładną recepturę. Jej sekret tkwi w połączeniu 11 przypraw i ziół i odpowiednim postępowaniu krok po kroku. Poniżej wyjawiamy cały przepis.

Panierka kurczaków z KFC nadaje mięsu najlepszego możliwego smaku. Teraz możesz uzyskać identyczny efekt w domu. Dziennikarz dotarł bowiem do siostrzeńca autora przepisu. Podczas gdy mężczyzna pokazał mu rodzinny album okazało się, że są w nim nie tylko zdjęcia. Znalazła się tam również dokładna receptura na panierkę do soczystych kurczaków z KFC.

Dowiesz się do czego możesz wykorzystać mięso z rosołu i zaniemówisz. Odkryjesz, że mało wiesz o gotowaniuDowiesz się do czego możesz wykorzystać mięso z rosołu i zaniemówisz. Odkryjesz, że mało wiesz o gotowaniuCzytaj dalej

Panierka do kurczaków z KFC - lista składników:

  • Sól 2/3 łyżki
  • Suszony tymianek - pół łyżki
  • Suszona bazylia - pół łyżki
  • Suszone oregano - 1/3 łyżki
  • Sól selerowa - łyżka
  • Pieprz czarny - łyżka
  • Musztarda w proszku - łyżka
  • Papryka słodka 4 łyżki
  • Sól czosnkowa - 2 łyżki
  • Mielony imbir - łyżka
  • Biały pieprz - 3 łyżki

Kurczak według receptury z KFC, sposób przygotowania krok po kroku:

  1. Wszystkie przyprawy oraz zioła wymieszaj z mąką pszenną.
  2. W maślance wymieszanej z jajkiem zamarynuj mięso z kurczaka i poczekał pół godziny.
  3. Odsącz mięso z marynaty, na przykład za pomocą druszlaka lub kratki.
  4. Zanurz kurczaka w mące połączonej z przyprawami i poczekaj kolejne pół godziny.

Dzisiaj grzeje: 1. Niestety, 3 znaki zodiaku nie schudną nigdy. Powód jest ponury, świetna wieść dla 9 znaków

2. Ujawnił druzgocące zdjęcia jedzenia z Biedronki. Widać co wycieka, potraktowali go strasznie

Smażenie kurczaka krok po kroku:

  1. Przygotuj głęboki garnek.
  2. Rozgrzej go razem z 50 ml oleju rzepakowego do temperatury 176 stopni.
  3. Wrzucaj kurczaka małymi porcjami, maksymalnie 4 kawałki jednocześnie.
  4. Danie będzie gotowe w kwadrans. Odsącz mięso ręcznikiem papierowym i delektuj się smakiem!

Najlepsze newsy:

  1. Wszyscy byliśmy oszukiwani? Wyciekły tragiczne dane dotyczące śmiertelności koronawirusa
  2. Czosnek od lat stosowany jest jako naturalny lek. Fakty i mity dotyczące jego działania
  3. Podali Roksanie Węgiel schabowe i rosół. Ktoś włączył mikrofon, wszyscy usłyszeli co wypaliła
  4. Masz jeszcze starą legitymację ubezpieczeniową? Dostaniesz pieniądze kosmiczne jak ceny ekologicznego jedzenia
  5. Nagranie Magdy Gessler z Wuhan ścina z nóg. Ukrywana prawda wyszła na jaw
  6. Gdy skończyła 18 lat, jadła tylko po trzy jabłka dziennie prawie przez rok. Jej wygląd powala

Źródło: papilot.pl

Następny artykuł