Papryka marynowana, pyszny dodatek do obiadupublicdomainpictures.net/Lynn Greyling

Wszystkie surówki mogą się schować. Sieć podbija receptura na paprykę kiszoną z 2 obłędnymi dodatkami

Papryka kiszona w połączeniu z dwoma niesamowitymi dodatkami oszałamia smakiem. Idealnie pasuje do wielu obiadów, takich jak kotlety schabowe czy mielone, uzupełniając ich smak i dodając coś od siebie.

Papryka kiszona jest świetną bazą do zrobienia pysznej surówki. Orzeźwiający, kwaśny smak, duża chrupkość i zawartość dużej liczby witamin i minerałów sprawia, że ze świecą szukać lepszej surówki. Dodatek dwóch innych składnik do receptury podbijające sieć sprawia, że może wykonać coś niepowtarzalnego.

Pstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosówPstryknęli Gessler kompromitujące zdjęcia na wakacjach, zamurowało wszystkich. Bez doczepów, nie ma puszystych włosówCzytaj dalej

Papryka kiszona może być wspaniałym dodatkiem lub samodzielną przekąską

Obiad z surówką z kiszonej papryki może być całkowicie nowym doznaniem. Podczas kiszenia dodaj do papryki czosnek oraz kminek, które idealnie współgrają ze sobą. Kolejnym ciekawym trikiem, który nie tylko nada wekowi lepszy smak, ale także przyspieszy jego kiszenie, jest sok z kiszonej kapusty. Zawarte w niej bakterie kwasu mlekowego zabiorą się do roboty i stworzą pyszne połączenie.

Składniki:

  • papryka, różne kolory. 1 papryka na jeden słoik
  • liście laurowe po 1 na każdy słoik
  • czosnek po dwa ząbki na słoik
  • kminek pół łyżeczki na słoik
  • sok z kiszonej kapusty

Dzisiaj grzeje: 1. Zaczęło się, niebywała awantura w Biedronce. Wściekli klienci zaczęli się kłócić o restrykcję z kierownikiem, działo się niewyobrażalne

2. Deszcz pieniędzy dla Polaków. Błyskawiczne decyzje, niemal 100% pozytywnych

Przygotowanie:

  1. Usuń z papryk gniazda nasienne i białą błonę. Potnij paprykę na podłużne paski.
  2. Do umytych i wyparzonych słoików ciasno upchaj paprykę.
  3. Do każdego ze słoików dodaj po pół łyżeczki kminku i 2 pocięte w plastry ząbki czosnku.
  4. Każdy słoik zalej wodą z kiszonej kapusty tak, aby przykryła składniki. Zakręć i odstaw do fermentacji.
  5. Po kilku dniach przestaw słoiki do ciemnego i chłodnego miejsca.

Najlepsze newsy:

  1. Rafał Trzaskowski podjął nagłą decyzję. Niespodziewany krok na kilka dni przed wyborami
  2. Prawdziwy skandal nad Bałtykiem. Miały opiekować się dziećmi, efekt był druzgocący
  3. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
  4. Młode ziemniaki, fasolka szparagowa, a do nich pyszne mięso? Od dziś kupisz je w Biedronce za śmieszne pieniądze, tak tanio jeszcze nie było
  5. Wysyp ogromnych grzybów, wszystko przez ostatnie ulewy. Wiemy, gdzie jest ich najwięcej
  6. Skąpo ubrana gwiazda polskiego sportu chwali się swoim ciałem na Instagramie. Pokazała naprawdę dużo (FOTO)

Źródło: gotujmy.pl

Następny artykuł