Papryka w wyjątkowym wydaniuScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Kuchnia Marioli

Raz spróbujesz i zakochasz się w smaku. Papryka w musztardzie po chorwacku, prosto ze słoika, zdobywa popularność wśród Polaków

Papryka jest jednym z najbardziej smakowitych warzyw. Ciężko się oprzeć potrawom, które zostały nią wzbogacone. Jednak tym razem papryka pozostanie w pamięci na znacznie dłużej. Przepis na jej chorwacką odsłonę z musztardą warto zapamiętać.

Nie da się ukryć, że początkowo papryka w połączeniu z musztardą może wydawać się co najmniej nietypową mieszanką. Okazuje się, że oba te składniki tworzą fantastyczny bukiet smakowy, obok którego nie da się przejść obojętnie.

Kawa z mlekiem czy cukrem, a może mała czarna bez dodatków? Tylko 1 jest dobra dla Twojego zdrowiaKawa z mlekiem czy cukrem, a może mała czarna bez dodatków? Tylko 1 jest dobra dla Twojego zdrowiaCzytaj dalej

Papryka często gości na naszych stołach. Już wcześniej przedstawialiśmy przepis na surówkę, w której odgrywa ona istotną rolę. Niekiedy warto jednak sięgnąć po smaki spoza polskich rejonów. Tym razem warto wypróbować recepturę prosto z Chorwacji. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • 18 czerwonych papryk
  • 125 ml octu
  • 125 ml wody
  • 15 g cukru
  • 7 g soli
  • 7 g pieprzu ziarnistego
  • 5 liści laurowych
  • 250 g musztardy
  • 125 ml oleju słonecznikowego

Dzisiaj grzeje:

  1. Z ostatniej chwili: Polska znowu się zamyka. Zakaz od 2 września
  2. Sekielski pokazał fanom swój tygodniowy jadłospis. 1 punkt jest szczególnie ważny, każdy powinien brać przykład
  3. Bezsporny nawrót epidemii, konieczny był powrót ostrych restrykcji. Jedno z europejskich miast nie miało wyboru

Musztardowa papryka w słoikach jest banalnie prosta w przygotowaniu

Papryka po chorwacku nie powinna nikomu przysporzyć większych problemów. Przepis jest trywialny. Na początku myjemy nasze warzywa i pozbywamy się gniazd nasiennych. Każda papryka powinna być pokrojona w paski. Wodę, ocet, cukier, sól, pieprz i liście laurowe mieszamy ze sobą w dużym garnku. Dodajemy do nich wcześniej pokrojona paprykę. Wszystkie składniki gotujemy. Od momentu wrzenia całość podgrzewamy przez 5 minut. Po tym czasie należy odcedzić paprykę. Musztardę mieszamy z olejem. Powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Mieszamy z nią przygotowane wcześniej papryki i przekładamy do wyparzonych słoików, które szczelnie zakręcamy. Produkt nie wymaga pasteryzacji. Papryka w tym wydaniu zachwyci wszystkich smakoszy. Podobny przepis możemy znaleźć na YouTube na kanale Kuchnia Marioli.

Dlaczego zawsze należy usunąć liście laurowe z potraw? Jest arcyważny powódDlaczego zawsze należy usunąć liście laurowe z potraw? Jest arcyważny powódCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dziennikarz TVN nagle zatrzymany. Zabrano mu telefon i dokumenty, trafił na białoruski komisariat
  2. Stało się. Jest nowy zakaz przylotów do Polski. Lista się poszerza
  3. Zobaczyłeś białą pianę w słoiku miodu? Wszyscy się mylą co oznacza, bądź świadomy jej arcyważnego znaczenia
  4. Media donoszą o dramatycznym rozstaniu Haliny Mlynkovej. Jeszcze nie tak dawno chwaliła się, że uwielbia gotować dla męża
  5. Sernik według sekretnej receptury Magdy Gessler, puszysty niczym chmurka, nigdy nie opada
  6. Koszmarna kontuzja polskiego hokeisty. Zdjęcie tylko dla osób o mocnych nerwach (FOTO)

Źródło: Smaker

Następny artykuł