Parówki w intrygującej odsłonie.YouTube/ Top Gar

Chciał tylko nagrać filmik, jak z parówek i sera robi czosndoga. Zniewalającego efektu nie mógł przewidzieć

Parówki to jedna z tych form mięsa, która cieszy się sporą popularnością w różnych rejonach świata. Najczęściej kojarzone są one z hot-dogami. Jednak tym razem warto spróbować czegoś o wiele ciekawszego. Autor przepisu sam nie nie spodziewał, że spotka się on z takim zainteresowaniem.

Czosndog po raz pierwszy pojawił się na portalu Wykop. To właśnie tam podbił on serca użytkowników i zaczął bardzo szybko zyskiwać na popularności. Ostatnio o jego przygotowanie pokusił się Top Gar, który na YouTube zamieścił film z przepisem, w którym istotną rolę odgrywają parówki. Prawdopodobnie nikt nie podejrzewał, że wywoła to taką sensację.

Piła własnej roboty napar z liści laurowych tylko 3 dni. Z ciałem kobiety zaczęły dziać się nieprawdopodobne rzeczyPiła własnej roboty napar z liści laurowych tylko 3 dni. Z ciałem kobiety zaczęły dziać się nieprawdopodobne rzeczyCzytaj dalej

Parówki w intrygującej odsłonie

W ciągu niespełna doby nagranie demonstrujące przepis na czosndoga zostało wyświetlone blisko 15 tysięcy razy. Nie da się ukryć, że jest to nie lada wyczyn. Jednak nie jest to zaskakujące biorąc pod uwagę jak fantastycznie prezentują się parówki w tej nietypowej i intrygującej odsłonie. Nie pozostaje nic innego niż wykonać czosndoga samodzielnie. Co nam będzie potrzebne?

  • bagietka czosnkowa do pieczenia
  • 30 g cienkich plastrów wędzonego boczku
  • papryczka chilli
  • szczypiorek
  • 2 parówki
  • 100 g ulubionego sera
  • keczup
  • majonez

Dzisiaj grzeje:

  1. Poszedł na grzyby, nagle poczuł dziwny zapach. Pobladł, bo natrafił na "palce diabła"
  2. PKO podjęło ważną dla klientów decyzję. Bank został zmuszony do zawieszenia jednej z głównych usług

Czosndog jest bardzo prosty w przygotowaniu

Na samym początku warto przygotować odpowiednio wszystkie składniki. Ser trzemy na tarce. Warto wykorzystać dwa różne rodzaje. Najlepiej sprawdza się cheddar i twarda mozzarella. Surową bagietkę czosnkową kroimy przez środek. Smarujemy ją wewnątrz warstwą ketchupu i przysypujemy odrobiną sera. W bagietce umieszczamy parówki. Przykrywamy je sporą warstwą sera. Bagietkę z dodatkami umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez około 15 minut.

W tym czasie na rozgrzanej suchej patelni smażymy boczek. Kiedy już się zarumieni zdejmujemy go z ognia i po osuszeniu z tłuszczu drobno kroimy. Szczypiorek i papryczkę chilli również należy drobno pokroić. Po upieczeniu się bagietki doprawiamy ją majonezem i posypujemy posiekanymi wcześniej składnikami. Nie pozostaje nic innego niż rozkoszować się smakiem, który przybrały parówki.

Najlepsze newsy:

  1. Maryla Rodowicz ujawniła wysokość swej emerytury. Artystka może już tylko załamać ręce
  2. Pociąg uderzył w samochód pielgrzymów. Co najmniej 20 osób nie żyje, tragedia za granicą
  3. Chcesz jak najszybciej ukisicić ogórki? Mamy niezawodny i błyskawiczny sposób
  4. Cudowny nawóz z 3 składników. Pomidory i ogórki będą po nim rosły jak szalone
  5. 1 nietypowy składnik sprawi, że kotlety mielone będą niewiarygodnie puszyste. Znajomi od razu poproszą o przepis
  6. Dramatyczne doniesienia na temat stanu zdrowia mistrzyni świata. Jest coraz gorzej, "Lara walczy o życie"

Źródło: roadtripbus.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł