Pasta jajeczna z przepysznym dodatkiemWikipedia / MOs810 / CC BY-SA 4.0

Pasta jajeczna ze składnikiem - niespodzianką. Śniadanie idealne w końcu odnalezione

Przepyszna pasta jajeczna często gości na naszych stołach podczas śniadania. Okazuje się, że można przygotować ją w znacznie smaczniejszej wersji. Wystarczy, że wzbogacimy ją o ogórki kiszone. Śniadaniowy przysmak z pewnością zasługuje na miano idealnego śniadania.

Nie da się ukryć, że pasta jajeczna jest jednym z podstawowych wyborów, jeżeli chodzi o śniadania. Oczywiście najlepiej smakuje taka, którą przygotujemy samodzielnie. Tym razem warto postawić na pastę jajeczną z ogórkami kiszonymi. Efekt powala na łopatki.

Pasta jajeczna z ogórkami kiszonymi

Pasta jajeczna idealnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa. Kanapki z jej dodatkiem stają się niezapomnianym śniadaniowym frykasem, który na długo pozostaje w pamięci. Ciężko znaleźć lepszą alternatywę, która dostarczy nam więcej energii o poranku.

Pyszna pasta jajeczna może być przygotowana na rozmaite sposoby. Jakiś czas temu przedstawialiśmy recepturę Magdy Gessler. Dziś rzucimy okiem na przepis, w którym wykorzystamy smakowite ogórki kiszone. Razem z jajkami tworzą one niesamowitą mieszankę smaków.

Pasta jajeczna może wydawać trudnym w przygotowaniu śniadaniem. Okazuje się, że jej zrobienie jest banalnie proste i nawet osoby, które wcześniej nie porywały się na wykonanie takiego smarowidła, dadzą sobie radę. Jakie składniki będą nam potrzebne?

Rewolucyjny przepis na ziemniaki hasselback. Dzięki 1 dodatkowi zachwycisz wszystkichRewolucyjny przepis na ziemniaki hasselback. Dzięki 1 dodatkowi zachwycisz wszystkichCzytaj dalej
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 g musztardy
  • 15 g majonezu
  • sól i pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Wyborna pasta jajeczna, która zachwyca fantastycznym smakiem

Pasta jajeczna nie powinna nikomu przysporzyć większych problemów. Na początku musimy ugotować jajka na twardo. Warto pamiętać, że nie należy robić tego dłużej niż 10 minut. Powody wyjaśnialiśmy we wcześniejszym artykule.

Jajka na twardo bardzo drobno kroimy lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Podobnie postępujemy z ogórkami kiszonymi. Oba składniki umieszczamy w jednej misce i dodajemy do nich musztardę i majonez. Nasza pasta jajeczna jest już prawie gotowa.

Całość mieszamy tak, aby uzyskać w miarę jednolitą konsystencję. Na koniec pastę jajeczną wzbogacamy o przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Wyśmienita pasta jajeczna najlepiej smakuje jako dodatek do kanapek.

Z pewnością pasta jajeczna jest wyjątkowo pyszną propozycją śniadaniową, obok której ciężko przejść obojętnie. Każdy, kto lubi jajka, powinien sięgnąć po ten przepis. Jak widać, jest on bardzo intuicyjny i nie ma potrzeby kupowania gotowych past.

Artykuły polecane przez redakcję Smakoszy:

Źródło: Prześlij Przepis

Zapraszamy na nasz profil na Instagramie

Następny artykuł