

14 Stycznia 2021
Idealna na kanapki i szybką przekąskę, pasta z makreli zachwyca smakiem. Wyjątkowy dodatek nadaje jej uroku
Smakowita pasta z makreli uchodzi za jeden z najbardziej wybornych dodatków do kanapek. Jej smak będzie znacznie lepszy, jeśli wzbogacimy ją o ogórki kiszone. Nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy nie będą mogli oprzeć się takiemu specjałowi. Przygotowanie pasty z makreli jest banalnie proste.
Pasta z makreli należy do grona smakołyków, które są nie lada pokusą. Każdy przygotowuje ją odrobinę inaczej, jednak nie wszyscy decydują się na dodatek w postaci ogórków kiszonych. Za ich sprawą pasta z makreli na długo pozostaje w pamięci.
Pasta z makreli w niecodziennej odsłonie
Kiedy w grę wchodzi pasta z makreli, wielu z nas od razu myśli o pałaszowaniu kanapek z jej dodatkiem. Wcześniej przedstawialiśmy przepis, w którym znajdowało się awokado. Dziś zastąpimy je uwielbianym swojskim specjałem.
Pasta z makreli niektórym osobom wydaje się mdła. Ogórki kiszone sprawiają, że taki mankament będzie należał do przeszłości. Oprócz nich wykorzystamy produkty, które wielu smakoszy znajdzie we własnej kuchni.
Przepyszna pasta z makreli z dodatkiem ogórków kiszonych jest nie lada specjałem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Jej walory smakowe z pewnością przypadną do gustu bardziej wymagającym osobom.
Ogórki kiszone niejednokrotnie wzbogacały smak potraw. Było tak w przypadku pasty jajecznej. Tym razem warto postawić na rybny specjał. Pasta z makreli jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jakie składniki będą nam potrzebne?
- makrela wędzona
- 2 jajka na twardo
- pół cebuli
- szczypior
- 50 g majonezu
- 3 ogórki kiszone
- pieprz
- sól
Pasta z makreli jeszcze nigdy nie była tak pyszna
Na początku makrelę oczyszczamy z ości. Rybę rozdrabniamy. Ugotowane jajka na twardo musimy pokroić w drobną kostkę. Możemy również je posiekać przy użyciu blendera. Podobnie postępujemy z cebulą i ogórkami kiszonymi.
Szczypior drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w jednej misce. Dodajemy do nich majonez i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z makreli jest już gotowa. Nie pozostaje nic innego jak przystąpienie do zajadania.
Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi potrafi przyprawić o zawrót głowy. Idealnie komponuje się z pieczywem. Jednak można ją również zajadać jako niezależną przekąskę. Śniadanie z takim dodatkiem momentalnie znika z talerzy. Doskonały przepis znajdziecie także na kanale Smaczne-Przepisy.TV, znajdującym się na platformie YouTube - to stąd pochodzi apetyczne zdjęcie z artykułu.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
- Uwielbiasz pić gorącą herbatę chwilę po zaparzeniu? Naukowcy WHO ostrzegają przed nowotworem
- Masz pełny zamrażalnik jedzenia i nagle wysiadł prąd? 1 czynność uratuje zawartość, nic się nie rozmrozi
- Rosyjska sałatka ze śledziami i ogórkami kiszonymi bije na głowę wszystkie inne. Mamy przepis
Źródło: Stare Gary