Pasta z makreli z nietypowym dodatkiemScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Smaczne-Przepisy.TV

Idealna na kanapki i szybką przekąskę, pasta z makreli zachwyca smakiem. Wyjątkowy dodatek nadaje jej uroku

Smakowita pasta z makreli uchodzi za jeden z najbardziej wybornych dodatków do kanapek. Jej smak będzie znacznie lepszy, jeśli wzbogacimy ją o ogórki kiszone. Nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy nie będą mogli oprzeć się takiemu specjałowi. Przygotowanie pasty z makreli jest banalnie proste.

Pasta z makreli należy do grona smakołyków, które są nie lada pokusą. Każdy przygotowuje ją odrobinę inaczej, jednak nie wszyscy decydują się na dodatek w postaci ogórków kiszonych. Za ich sprawą pasta z makreli na długo pozostaje w pamięci.

Pasta z makreli w niecodziennej odsłonie

Kiedy w grę wchodzi pasta z makreli, wielu z nas od razu myśli o pałaszowaniu kanapek z jej dodatkiem. Wcześniej przedstawialiśmy przepis, w którym znajdowało się awokado. Dziś zastąpimy je uwielbianym swojskim specjałem.

Pasta z makreli niektórym osobom wydaje się mdła. Ogórki kiszone sprawiają, że taki mankament będzie należał do przeszłości. Oprócz nich wykorzystamy produkty, które wielu smakoszy znajdzie we własnej kuchni.

Przepyszna pasta z makreli z dodatkiem ogórków kiszonych jest nie lada specjałem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Jej walory smakowe z pewnością przypadną do gustu bardziej wymagającym osobom.

Zdrowsze są jajka na miękko czy na twardo? Specjaliści nie mają żadnych złudzeń, 1 rodzaj wygrywaZdrowsze są jajka na miękko czy na twardo? Specjaliści nie mają żadnych złudzeń, 1 rodzaj wygrywaCzytaj dalej

Ogórki kiszone niejednokrotnie wzbogacały smak potraw. Było tak w przypadku pasty jajecznej. Tym razem warto postawić na rybny specjał. Pasta z makreli jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • makrela wędzona
  • 2 jajka na twardo
  • pół cebuli
  • szczypior
  • 50 g majonezu
  • 3 ogórki kiszone
  • pieprz
  • sól

Pasta z makreli jeszcze nigdy nie była tak pyszna

Na początku makrelę oczyszczamy z ości. Rybę rozdrabniamy. Ugotowane jajka na twardo musimy pokroić w drobną kostkę. Możemy również je posiekać przy użyciu blendera. Podobnie postępujemy z cebulą i ogórkami kiszonymi.

Szczypior drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w jednej misce. Dodajemy do nich majonez i mieszamy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Pasta z makreli jest już gotowa. Nie pozostaje nic innego jak przystąpienie do zajadania.

Pasta z makreli z ogórkami kiszonymi potrafi przyprawić o zawrót głowy. Idealnie komponuje się z pieczywem. Jednak można ją również zajadać jako niezależną przekąskę. Śniadanie z takim dodatkiem momentalnie znika z talerzy. Doskonały przepis znajdziecie także na kanale Smaczne-Przepisy.TV, znajdującym się na platformie YouTube - to stąd pochodzi apetyczne zdjęcie z artykułu.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:


Źródło: Stare Gary

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł