Pieczarki faszerowane wspaniałym nadzieniemfacebook.com/robbie.wesley.334

Przekąska, która pierwsza znika ze stołów na rodzinnych spotkaniach. Łapcie przepis na pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki są idealnym produktem do faszerowania - intensywny grzybowy smak doskonale współgra z mięsnym farszem. Poniższe grzyby nadają się jako przekąska na imprezy, czy też jako szybkie co nieco pomiędzy większymi posiłkami.

Pieczarki z mięsnym farszem robią furorę wśród wielu internautów. Można je zarówno upiec w piekarniku jak i grillować na ruszcie. Oczywiście smak będzie o wiele bogatszy jeśli przygotujemy je na węglach, lecz jeśli nie mamy dostępu do grilla, piekarnik również się nada. Przygotowanie poniższego dania zajmuje kilka chwil, a efekt końcowy oszołamia nawet największych kulinarnych koneserów. Kiedy podasz je na imprezowy stół, znikną szybciej niż zdążysz się zorientować.

Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy "M jak miłość". Jest bardzo źle, trudno jej jeść i wykonywać najprostsze czynnościCzytaj dalej

Pieczarki z pysznym farszem - ciekawe urozmaicenie menu

W recepturze użyliśmy mięsa cielęcego, które jednak nie pasuje w smaku każdemu. Z równie dużą skutecznością możesz użyć mięsa drobiowego, wołowego czy wieprzowego i eksperymentować ze smakami. Warto również wybrać w sklepie jak największe grzyby, aby zmieściło się w nich wystarczająco dużo farszu. Jeśli nie zrobiłaś/eś żadnego dania, aby poczęstować gości, pieczarki mogą Cię uratować. Szybkie przygotowanie sprawia, że z łatwością wyciągnie Cię z opresji. Przykład takich pieczarek można znaleźć na profilu Robbie Wesley 334 na Facebooku.

Składniki:

  • 300 gramów mięsa mielonego cielęcego
  • 1 średnie jajko
  • pół łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • pół łyżeczki mielonego kuminu
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 łyżka bułki tartej
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Mamy najcudowniejsze zdjęcie ze ślubu Wojciechowskiej. Podróżniczka często ujawnia kulinarne sekrety odwiedzanych miejsc
  2. Porażająca wiadomość z Chin. Wyjawili, gdzie wykryli koronawirusa, cały świat nie dowierza
  3. Fani wstrzymali oddech, ukochany aktor zmienił się nie do poznania, wygląda jak inny człowiek. Wyznał głęboko skrywany sekret swojej diety

Przygotowanie:

    1. Z pieczarek wytnij nóżki i wydrąż wnętrze grzybów. Posól je i odstaw na 20 minut, aż puszczą soki.
    2. Mięso wymieszaj z jajkiem, pietruszką, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką i kuminem. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie.
    3. Z pieczarek odlej wodę i osusz je dokładnie.
    4. Mięso podziel na na 7 równych porcji i uformuj z nich kulki.
    5. Kulki włóż do pieczarek i delikatnie je dociśnij.
    6. Włóż pieczarki do naczynia żaroodpornego(jeśli pieczesz w piekarniku) lub połóż na ruszt(jeśli smażysz na grillu)
    7. Piecz je przez około 40 minut, aż mięso będzie rumiane.
Sok z kiszonych buraków jest niezwykle cenny dla zdrowia. Niebywałe, na co pomagaSok z kiszonych buraków jest niezwykle cenny dla zdrowia. Niebywałe, na co pomagaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Prognoza na zimę 2021. Już niedługo możemy odczuć atak prawdziwej zimy, synoptycy mówią o 70 cm śniegu
  2. Niepokojące dane dla 1,5 mln gospodarstw rolnych. Chodzi o pogodę
  3. 5 minut i ani chwili dłużej, najszybsze ciasto na świecie. Wygląda niczym z najlepszej cukierni, a smak zachwyca
  4. Udka pieczone z kapustą wychodzą delikatne, mięciutkie, smakują jak ambrozja. Przepis jest prześwietny
  5. Zauważyłeś objaw związany z apetytem? Niestety, możesz mieć koronawirusa, eksperci biją na alarm
  6. Najgorsza wiadomość z samego rana. Mamy potwierdzenie, nie żyje wspaniały polski aktor

źródło: Kuchnia WP

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł